Με μια εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) αντάξια της φήμης της, κορυφώθηκε χθες βράδυ στο κατάμεστο κεντρικό αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, το συναυλιακό τριήμερο του 5ου Διεθνούς Κιθαριστικού Φεστιβάλ Θράκης που διοργάνωσε για μια ακόμη φορά με μεγάλη επιτυχία η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού (ΔΚΕΠΠΑΚ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών. 

Υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, και σολίστριες τις Ματούλα Χατζή (στο πίκολο φλάουτο) και Γκρέτα Παπά (στο βιολί), η ΚΟΘ απέδωσε έργα Vivaldi και Beethoven, ενώ παρουσίασε και σε πρώτη πανελλαδική εκτέλεση τρεις συνθέσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ, Δημήτρη Σβυντρίδη, βασισμένες σε θρακιώτικα μουσικά θέματα (“Στο χωρίον Μεταξάδες Γιάννης Δήμαρχος”, “Στέργιους πισμάνιψι”, “Μοιρολόι”).

Τους συντελεστές της ΚΟΘ καλωσόρισε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, ευχαριστώντας παράλληλα το κοινό που γέμισε την αίθουσα.

Οι συνθέσεις-διασκευές των παραδοσιακών κομματιών “Στο χωρίον Μεταξάδες Γιάννης Δήμαρχος”, και “Στέργιους πισμάνιψι” του Δημήτρη Σβυντρίδη.

Ο Δημήτρης Σβυντρίδης αποθεώθηκε από το κοινό και δέχθηκε τα συγχαρητήρια του μαέστρου της ορχήστρας.

Το κοινό αντάμειψε επίσης με παρατεταμένο χειροκρότημα και επευφημίες τις άριστες εκτελέσεις των έργων:

  • Κοντσέρτο για πίκολο σε ντο μείζονα RV443 του Vivaldi.
  • Συμφωνία αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 55 (“Ηρωική”) του Beethoven.
  • Κοντσέρτου αρ. 2 σε σολ ελάσσονα, έργο 8, RV315 (“Καλοκαίρι”) από τις “Τέσσερις Εποχές” του Vivaldi.

Θυμηθείτε επίσης:

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από τη χθεσινή βραδιά

  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.