Με ικανοποίηση υποδέχτηκαν το 61% υπέρ του “ΟΧΙ” στο χθεσινό δημοψήφισμα, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, στο αυτοσυντηρούμενο στέκι του κόμματος στην Κομοτηνή.

Παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, έδωσαν πανηγυρικό τόνο στο βράδυ, χαρακτηρίζοντας τα διαδραματιζόμενα, «ιστορικής σημασίας». Το έναυσμα, δε, για…καλαματιανούς χορούς, το έλαβαν από τον…Αντώνη Σαμαρά, με τη δήλωσή του ότι παραιτείται από την προεδρία της ΝΔ.

«Ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του σήμερα γράφει ιστορία», σημείωσε ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη κ. Δημήτρης Χαρίτου, και πρόσθεσε πως το μήνυμα της κάλπης κανείς πια σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν μπορεί να αγνοήσει. Ταυτόχρονα σχολίασε δηκτικά, τόσο οτι το μέχρι πρότινος εγχώριο πολιτικό καθεστώς τελεί σε αποσύνθεση, όσο και τη στάση που κράτησαν τοπικοί φορείς και παράγοντες.

«Ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του απάντησε ηχηρά στο τελεσίγραφο των ευρωπαίων που βάζουν σε δεύτερη μοίρα τη δημοκρατία», επισήμανε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ στη Ροδόπη κ. Κωνσταντίνος Βουζουκίδης, ο οποίος χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, «όπλο στη φαρέτρα της συγκυβέρνησης», εξέφρασε την πεποίθηση πως «πλέον ο ελληνικός λαός μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον».

Για «ιστορική μέρα» και «γιορτή δημοκρατίας», μίλησε το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Απόστολος Κουτάβας, κατακεραυνώνοντας το μιντιακό κατεστημένο.

PHOTO STORY