– Εγκαινιάστηκε το νέο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής, σε χώρο που παραχώρησε η Attica Bank.

Νέο πνευματικό κέντρο απόκτησε η ενορία της Αγίας Βαρβάρας της περιοχής των Στρατώνων Κομοτηνής, απέναντι από τον Ιερό Ναό, επί της οδού Κατσαντώνη, σε έναν χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε από την Attica Bank και εγκαινιάστηκε υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

Τη χαρά της που συνέβαλε στην παραχώρηση του χώρου, κατέθεσε η Δ/ντρια του Υποκαταστήματος Κομοτηνής της Attica Bank, κ. Βίκυ Καρακώστα, εξαίροντας το έργο των Εφημέριων π. Ιωάννη Μακίδη και π. Αργύριου Καϊμακάμη. Η Τράπεζα στηρίζει γενικώς ανάλογες προτάσεις και πρωτοβουλίες, ωστόσο στην Κομοτηνή μια τέτοια ενέργεια έλαβε χώρα για πρώτη φορά.

Τον χώρο εξωράισαν με πολύ αγάπη δεκάδες εθελοντές: Στρατιώτες τον έβαψαν, ο Στάθης Γκεβρέκης ζωγράφισε τους τοίχους, ο σύλλογος γυναικών-ανδρών Στρατώνων λόγω της παύσης λειτουργίας του προσέφερε έπιπλα και οικοσυσκευές, η οικογένεια Βλάχου κατασκεύασε την κουζίνα, και πολλοί ακόμη συνέβαλαν στον καθαρισμό και καλλωπισμό του· θερμές ευχαριστίες, όπως και στον Μητροπολίτη και στην κ. Καρακώστα, απηύθυνε ο π. Ιωάννης.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο Μητροπολίτης δώρισε στη Δ/ντρια της τράπεζας μια εικόνα της Παναγίας, με την κ. Καρακώστα, να υπογραμμίζει τη θεαματική μεταμόρφωση του χώρου.

Στην ομιλία του ο Ιεράρχης έκανε λόγο για έναν «χώρο πνευματικής αναψυχής», ευχήθηκε «καλή καρποφορία», και κατέληξε σημειώνοντας ότι «αν όταν ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή, τότε όταν ανοίγει ένα πνευματικό κέντρο, κλείνουν περισσότερες φυλακές».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ