Εκδηλώσεις μνήμης εν όψει της θλιβερής επετείου της αναμφισβήτητης ιστορικά Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, έλαβαν χώρα και στην Κομοτηνή, σε συνδιοργάνωση των αρχών, της μητρόπολης, του στρατού και των ποντιακών σωματείων της περιοχής.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, καθώς και:

  • επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο της πόλης παρουσία αρχών, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της ΧΧΙ ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.
  • επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος / εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.
  • κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Κομοτηναίου Μητροπολίτη Τραπεζούντος και Αρχιεπισκόπου Ελλάδος Χρύσανθου / τήρηση ενός λεπτού σιγής / ανάκρουση εθνικού ύμνου / απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα και τη στρατιωτική μουσική.

“Δεν ξεχνούμε, δεν σωπαίνουμε”, το μήνυμα που έστειλε και φέτος η Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Πρόεδρος του Συλλόγου Θρυλορίου Κομοτηνής “Η Κερασούντα και το Γαρς”, και μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, κ. Χρύσα Μαυρίδου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ