Από την Κομοτηνή ξεκίνησε τις φετινές «Μετρήσεις Ζωής» η NOVARTIS Ελλάς, προκειμένου να παράσχει δωρεάν ιατρική προληπτική φροντίδα σε κάθε ενδιαφερόμενο, είτε ανασφάλιστο είτε ασφαλισμένο.

Συγκεκριμένα, χθες και σήμερα, στο Α΄ ΚΑΠΗ της πόλης, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχει δωρεάν σπιρομέτρηση, οφθαλμολογικό έλεγχο, μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c) και έλεγχο αρτηριακή πίεσης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, και με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης. Την πρωτοβουλία εξήρε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κομοτηνής, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος.

Το κοινωνικό πρόγραμμα «Μετρήσεις Ζωής» υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τη NOVARTIS Ελλάς, και μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε δεκατρείς πόλεις, με στόχο να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για τη σημαντικότητα της πρόληψης και της τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών ελέγχων, όπως σημείωσε η επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της εταιρείας, κ. Φωτεινή Μπαμπανάρα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ