Σπόρους από μαύρη και πράσινη μελιτζάνα, από ντομάτα Σερρών, κίτρινη ξερική και τσερόκι, από ντοματάκι Λήμνου ξερικό για λιαστό, από ντοματίνια Μήλου ξερικά και μαύρα Σαντορίνης, και από πιπεριές-κατσίκια, ντοματοπιπεριές, Φλωρίνης και καυτερές, μοιράστηκαν από το “Ανοιχτό Σπορείο” που διοργάνωσαν η Ομάδα του Πελίτι Κομοτηνής και μαθητές του Νίκου Δομπάζη της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Η δράση έλαβε χώρα στους χώρους του σχολείου, και εκατοντάδες καλλιεργητές έσπευσαν να προμηθευτούν τους παραδοσιακούς σπόρους.

Όπως τόνισε ο κ. Δομπάζης, στόχος των σχετικών δραστηριοτήτων, είναι η καλλιέργεια της συνείδησης στο κοινό, της σπουδαιότητας της διατήρησης των σπόρων από τις φυτεύσεις μας, και τον διαμοιρασμό τους στην τοπική κοινότητα.

https://youtu.be/qESnETz4BkE

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων “Let’s do compost” και “Traditional food from traditional seeds” τα οποία υλοποιούν οι μαθητές του Νίκου Δομπάζη, που συγχρόνως επιδιώκουν και τη συμμετοχή τους σε προγράμματα E-twinning  / Erasmus, προκειμένου να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες με παιδιά άλλων χωρών.