Δάκρυα συγκίνησης και χαράς κύλησαν στα μάτια των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μέριμνας ατόμων με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι» – αλλά όχι μόνο αυτών. Εκατοντάδες δωρητές, φίλοι, συμπαραστάτες, εθελοντές, βούρκωσαν μπροστά στο επίτευγμα που κάποτε φάνταζε ακατόρθωτο: στη Στέγη των «Αγγέλων» που φροντίζει ο αξιέπαινος τούτος σύλλογος.

Μετά από 37 περίπου χρόνια επίμοχθου και επίμονου αγώνα των εκάστοτε διοικητικών συμβουλίων και των αναρίθμητων ανθρώπων που – άλλοι με τις μικρές και άλλοι με τις μεγαλύτερες δυνατότητές τους –  συγκαταλέγονται στη μακρά λίστα των ευεργετών, το όραμα που ξεκίνησε το 2010, πραγματώθηκε.

Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων ήταν λιτά και ταπεινά, μα η ατμόσφαιρα ανέδυε τον πλούτο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Καταφανώς συγκινημένη η Πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, μεταξύ άλλων, τόσο στις δηλώσεις της όσο και στον χαιρετισμό της, εξήρε τη συμβολή όλων όσων «ακόμη και με ένα έστω ευρώ στηρίζουν τον σύλλογο», ενώ δεν παρέλειψε φυσικά την ειδική μνεία στον μέγα ευεργέτη, αείμνηστο Νικόλαο Κάρρα, ο οποίος κληροδότησε στον σύλλογο μετά τον θάνατό του το 2015 μισό εκατομμυρίου ευρώ και του οποίου το όνομα δόθηκε στον χώρο.

«Ένα τεράστιο respect σε αυτή την αεικίνητη γυναίκα που κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες της να κάνει ένα μύθο πραγματικότητα. Ας πάρουμε παράδειγμα τη ζωή που αφιέρωσε για αυτόν τον σκοπό. Το όνομά της, Νατάσα Λιβεριάδου. Ναι, αυτή η δίμετρη πρώην γυμνάστρια!», ανέφερε σε σημείωμά του στα social media ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, Τρύφωνας Καρούντζος.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελέημων.

Οι εγκαταστάσεις με την ονομασία «ΑΞΙΖΩ», σήμερα περιλαμβάνουν χώρους δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των «Αγγέλων» του Συλλόγου, ενώ προσεχώς σχεδιάζεται η ανέγερση οικίσκων για τη μόνιμη φιλοξενία τους.

Η εκδήλωση των εγκαινίων περιλάμβανε θεατρικό με πρωταγωνιστές τα παιδιά του συλλόγου και μουσικό πρόγραμμα.

Advertisement