Με ικανοποίηση από τους διοργανωτές του για την καθιέρωσή του πια ως θεσμό-σήμα κατατεθέν στα μουσικά δρώμενα της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αλλά και της Ελλάδας, και με ισχυρή την πεποίθηση για τη συνέχισή του, ξεκίνησε χθες στην Κομοτηνή το 4ο Κιθαριστικό Φεστιβάλ Θράκης, στο οποίο και φέτος λαμβάνουν μέρος διεθνώς διακεκριμένοι σολίστες και καθηγητές, ενώ συνολικά οι συμμετέχοντες φτάνουν τους 150 υποδηλώνοντας τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική του.

Η ελίτ του κόσμου της κιθάρας, στην Κομοτηνή: Μπουντούνης, Γκόλγκαρης, Σουρβίνος, Βουγιούκα, Ραζή.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα στο Ίδρυμα Παπανικολάου, τα σεμινάρια στο κτίριο της δημοτικής φιλαρμονικής ορχήστρας, και η μεγάλη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που θα γίνει την Παρασκευή 21 Απριλίου, στις 21:00, στο Kεντρικό Aμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή.

Ενόψει της διοργάνωσης, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για δύο λόγους: Πρώτον διότι εδραιώνεται στην Κομοτηνή, στη Θράκη, ένας πολυσήμαντος θεσμός πολιτισμού. Ένας θεσμός που κοσμεί τα κιθαριστικά δρώμενα της χώρας μας, ένας θεσμός που προσφέρει μέσα από τα σεμινάριά του πολλές και σημαντικές γνώσεις στους νέους μας μουσικούς, ένας θεσμός που πρεσβεύει δυναμικά την πόλη μας και τον Δήμο Κομοτηνής στον μουσικό χάρτη της πατρίδας μας. Δεύτερον, διότι είναι υψηλή η τιμή της συνεργασίας μας με τον κ. Στέλιο Γκόλγκαρη και τον κ. Ευάγγελο Μπουντούνη, τους οποίους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή τους, αλλά και με Έλληνες κιθαριστές διεθνούς εμβέλειας που σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να τους απολαύσει δια ζώσης, και οι οποίοι δίνουν το παρών στην Κομοτηνή, προσφέροντας ουσιαστικά τη μουσική τους προσωπικότητα στο τοπικό και Θρακιώτικο κοινό».  

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/4
12:00-14:30 Άφιξη συμμετεχόντων.
14:30-17:00 Γεύμα-Ξεκούραση.
17:30-20:00 Πρόβα κιθαριστικής ορχήστρας υπό τον Βαγγέλη Μπουντούνη.
21:00 / Ίδρυμα Παπανικολάου: Ρεσιτάλ κιθάρας με τους: Κουαρτέτο «Ορφέας», Στέλιο Γκόλγκαρη, Μιχάλη Σουρβίνο.

ΠΕΜΠΤΗ 20/4
9:30-13:00 / Κτίριο Δημοτικής Φιλαρμονικής (Βενιζέλου 19):
α) Σεμινάρια κιθάρας με τους Bαγγέλη Μπουντούνη, Μάρω Ραζή, Κορίνα Βουγιούκα.
β) Έκθεση κιθάρας.
14:00-17:00 Γεύμα-Ξεκούραση.
17:30-20:00 Πρόβα κιθαριστικής ορχήστρας υπό τον Βαγγέλη Μπουντούνη.
21:00 / Ίδρυμα Παπανικολάου: Ρεσιτάλ κιθάρας με τους: Stela Miteva-Donkova, Ivan Petricevic.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/4
9:30-13:00 / Κτίριο Δημοτικής Φιλαρμονικής (Βενιζέλου 19):
α) Σεμινάρια κιθάρας με τους Μιχάλη Σουρβίνο, Ivan Petricevic, Stela Miteva-Donkova.
β) Έκθεση κιθάρας.
14:00-17:00 Γεύμα-Ξεκούραση.
17:30-18:30 / Ίδρυμα Παπανικολάου: Διάλεξη από τη Stela Miteva-Donkova με θέμα «Το κιθαριστικό έργο του J. Rodrigo».
19:30-20:30 Πρόβα κιθαριστικής ορχήστρας υπό τον Βαγγέλη Μπουντούνη.
21:00 Κεντρικό αμφιθέατρο πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής: Μεγάλη συναυλία Κιθαριστικής Ορχήστρας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/4 στο Ίδρυμα Παπανικολάου
09:30-10:30 Διαγωνισμός Συνόλων.
10:30-11:30 Διαγωνισμός Σολίστ.
11:30-12:30 Διαγωνισμός ως 17 ετών.
12:30-13:30 Διαγωνισμός ως 11 ετών.
13:30-14:30 Διαγωνισμός ως 13 ετών.
14:30-15:30 Διαγωνισμός ως 15 ετών.

Ας θυμηθούμε τι έγινε στις προηγούμενες διοργανώσεις:

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ – 2014

Το 1ο Κιθαριστικό Φεστιβάλ Θράκης στην Κομοτηνή, θέτει τις βάσεις ενός νέου πολιτιστικού γεγονότος στην περιοχή

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ από το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ – 2015

Κιθαριστική πανδαισία στην Κομοτηνή

2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ – 2016

Όλα έτοιμα για το μεγαλύτερο Κιθαριστικό Φεστιβάλ των Βαλκανίων

Κομοτηνή: Μαγική συναυλία 100 κιθαριστών υπό τον Βαγγέλη Μπουντούνη στο 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

Ρεσιτάλ διεθνούς επιπέδου του Θρακιώτη Γ. Γιαγουρτά

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία των ρεσιτάλ της φετινής διοργάνωσης, η Πρόεδρος της διοργανώτριας Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ) κ. Νατάσα Λιβεριάδου, εξέφρασε την ικανοποίησή της και τις ευχαριστίες της προς τους ανθρώπους που συμπράττουν για την υλοποίηση του φεστιβάλ.

«Γιορτάζει η πόλη της Κομοτηνής, γιορτάζει η κιθάρα, που έχει αποκτήσει πλέον εξέχουσα θέση στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών κ. Στέλιος Γκόλγκαρης που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της βαλκανικής διεύρυνσής της με την παρουσία του Σέρβου Ivan Petricevic και της Βουλγάρας Stela Miteva-Donkova.

Στον «πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής», το φεστιβάλ, αναφέρθηκε ο οραματιστής του, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, κ. Δημήτρης Σβυντρίδης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γκόλγκαρης, υποστήριξε πως ο δυναμισμός της Νατάσας Λιβεριάδου, το όραμα του Δημήτρη Σβυντρίδη, η αύρα της ακριτικής Θράκης, και η αποδοχή του φεστιβάλ από το κοινό, προοιωνίζονται την έτι περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση της διοργάνωσης τα επόμενα χρόνια.

Δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ, ο “ζωντανός θρύλος της Ελλάδας”, μαέστρος κ. Ευάγγελος Μπουντούνης, και η σολίστ και καθηγήτρια μουσικής, κ. Μάρω Ραζή.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο φεστιβάλ ο κ. Μιχάλης Σουρβίνος, εκ των κορυφαίων κιθαριστών διεθνώς.

Τη χαρά τους για την πρόσκληση να συμμετάσχουν στον δυναμικά ανερχόμενο κιθαριστικό θεσμό των Βαλκανίων, εξέφρασαν οι Ivan Petricevic από Σερβία και Stela Miteva-Donkova από τη Βουλγαρία.

Το δικό τους ξεχωριστό στίγμα στη μεγάλη συναυλία της Παρασκευής 21/4 θα δώσουν οι Λυδία Μπουντούνη και Κων/νος Μπουντούνης, γνωστοί ως String Demons, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για την παρουσία της στη γενέτειρά της, η ανατολικθρακιώτισσα καθηγήτρια μουσικής και σολίστ, κ. Κορίνα Βουγιούκα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από την πρώτη βραδιά: ρεσιτάλ από τους Μιχάλη Σουρβίνο, Στέλιο Γκόλγκαρη, και κουαρτέτο “Ορφέας”