Κέρδισε το στοίχημα και έβαλε πλώρη για την καθιέρωσή του ως μια διοργάνωση που τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστεί στα καλοκαιρινά δρώμενα πολιτισμού της Θράκης και της βόρειας Ελλάδας.

Ο λόγος, για το 1ο FANARI SUMMER MUSIC FESTIVAL που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), στην παραλία του γραφικού οικισμού του Φαναρίου, ως το επόμενο βήμα της σειράς των θερινών εκδηλώσεων που διοργάνωσε και πέρυσι η ΔΚΕΠΠΑΚ – οι οποίες πάντως θα πραγματοποιηθούν και φέτος – με σκοπό την καθιέρωση ενός κορυφαίου πολιτισμικού γεγονότος που θα συνδυάζει τη διασκέδαση, την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και της τοπικής γαστρονομίας.

Περισσότεροι από 6.000 Κομοτηναίοι, αλλά και επισκέπτες και τουρίστες από τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, άδραξαν την ευκαιρία και παρακολούθησαν τις συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών, με αποτέλεσμα επί τρία συνεχόμενα βράδια το Φανάρι να «βουλιάξει» από κόσμο που διασκέδασε μέχρι πρωίας.

Γιάννης Χαρούλης, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Αγγελάκας, Δήμος Αναστασιάδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Δε Μάρων Φάιβ, BAILDSA και Cosmicray, «αποζημίωσαν» τους θαυμαστές τους με τα μελωδικά ντεσιμπέλ τους που ξεσήκωσαν κύματα ενθουσιασμού.

«Το φεστιβάλ πέτυχε γιατί το στήριξαν όλοι· και ο κόσμος, που ήρθε και από Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Η επιτυχία του μας δεσμεύει ώστε του χρόνου να κάνουμε το ίδιο και κάτι ακόμα καλύτερο, μετατρέποντας το φεστιβάλ σε θεσμό», σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.

Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε υπό τις επευφημίες του κοινού, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, επισημαίνοντας πως «ο Δήμος Κομοτηνής επενδύει στον πολιτισμό με στόχο την ανάπτυξη της παραλιακής του ζώνης».

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο:

Γιάννης Χαρούλης

Μελίνα Ασλανίδου

Γιάννης Χαρούλης

 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ