Ολόκληρη η Λέσχη Κομοτηναίων δεν στάθηκε αρκετή για να χωρέσει τη μεγάλη οικογένεια της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή, η οποία αριθμεί στις τάξεις της 260 παιδιά, και έκοψε τη Βασιλόπιτά της υπό τις ευλογίες για μια ακόμη φορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος. Ο Ιεράρχης συνεχάρη τα στελέχη της Ακαδημίας, στο πλευρό της οποίας βρίσκεται συνεχώς, καθώς στους κόλπους της εντοπίζει την υγιή προσπάθεια νέων παραγόντων και προπονητών να γαλουχήσουν τα παιδιά όχι μόνο με την αθλητική άμιλλα αλλά και με ευγενείς ανθρωπιστικές και κοινωνικές αξίες και αρχές. «Όταν γυμνάζεται το σώμα, ασκείται και το πνεύμα», ανέφερε, και παροτρύνοντας τα παιδιά να συνεργάζονται τόσο στο γήπεδο όσο και στον στίβο της ζωής για να πετυχαίνουν θετικά αποτελέσματα, δεν παρέλειψε να τα υπενθυμίσει ότι σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα πρέπει να δίνουν στα σχολικά μαθήματα.

Τα δικά του ξεχωριστά συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Ακαδημίας απένειμε και ο σκάουτερ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, εξαίροντας το έργο τους και υπογραμμίζοντας πως η Ακαδημία της Κομοτηνής μεγαλώνει περαιτέρω την οικογένεια του δικέφαλου του βορρά. Απευθυνόμενος στους μικρούς ποδοσφαιριστές, τους παρότρυνε να δίνουν έμφαση στις σχολικές τους υποχρεώσεις και να βοηθούν ο ένας τον άλλον«Ο αθλητισμός προάγει το ήθος και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη κοινωνία», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής και πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου Μανώλης Ταπατζάς, συγχαίροντας και αυτός με τη σειρά του τους διοικούντες και τους προπονητές Ακαδημίας, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, πλέκοντας το εγκώμιο των παραγόντων της Ακαδημίας, ζήτησε από τα παιδιά να προσπαθούν πρώτα για τις επιδόσεις τους στο σχολείο, και από τους φορείς να αγκαλιάσουν περισσότερο τους νέους αθλητές του τόπου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Στέφανος Μπορμπόκης. Συγκινημένος, αφού μαζί με το κοινό παρακολούθησε βίντεο από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του αλλά και από τις δράσεις της Ακαδημίας, και παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, ευχαρίστησε για την τιμή, ευχήθηκε σε όλους υγεία, και ενθάρρυνε τα παιδιά λακωνικά και περιεκτικά: «Ότι κάνετε, να το πιστεύετε και θα το πετύχετε. Ότι κι αν είναι αυτό. Είτε ποδόσφαιρο είτε δουλειά είτε κάτι άλλο. Να το πιστεύετε με την καρδιά σας και θα το πετύχετε. Έτσι είναι η ζωή».

Η εκδήλωση περιλάμβανε και κληρώσεις, με παιδιά της Ακαδημίας να κερδίζουν μπάλες και φανέλες του ΠΑΟΚ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ