Εκπρόσωποι της επερχόμενης γενιάς μουσικών, άνοιξαν την αυλαία των «Ελευθερίων Κομοτηνής 2016».

ΚΟΨΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 14Μαθήτριες και μαθητές του μοντέρνου τμήματος της πιο δυναμικής και παραγωγικής μουσικής σχολής του «Ωδείου Κόψα» Κομοτηνής, «κήρυξαν» μουσικά την έναρξη των φετινών επετειακών εκδηλώσεων πολιτισμού, με rock, pop, και έντεχνο ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, σε μια ξεχωριστή νεανική συναυλία στο φιλόξενο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, ενώ τη βραδιά πλαισίωσε με τη σύμπραξή του και το σχήμα «Phaethon Band» του «Ωδείου Φαέθων» Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της αμφίδρομης πολιτισμικής δραστηριοποίησης με τη γειτονική πόλη.

eleutheria_2016_new-page-007Σημ.: Η χθεσινή παραδοσιακή μουσικοχορευτική παράσταση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής και αναβλήθηκε εξ αιτίας της βροχής, προγραμματίζεται να λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα.  

Το σημερινό πρόγραμμα των “Ελευθερίων”, περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις:

«Τα άπαντα του Σαίξπηρ … περιληπτικά», από το θεατρικό εργαστήρι «Επί Σκηνής», στις 8:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην κινηματοθέατρο ΡΕΞ).

Επίσημη έναρξη 3ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, στις 9 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου.

Μουσικό ταξίδι στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, με τους «3 GEN», στις 9:30 στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης.

Η ανάδειξη του τοπικού, νέου καλλιτεχνικού δυναμικού, πολιτισμός εστί

(φωτορεπορτάζ από τη χθεσινοβραδινή νεανική συναυλία)