«Αλληλεγγύη και Προσφορά στον συνάνθρωπο», ήταν το θέμα του 41ου προσυνεδρίου των εργαζομένων ΟΤΕ Μακεδονίας – Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, από το πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων & συνταξιούχων ΟΤΕ Ροδόπης, και υπό την πολιτιστική ένωση εργαζομένων ΟΤΕ.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων, τονίζοντας πως στην περιοχή της Ροδόπης «δεν ανέχεται ο ένας τον άλλον, αλλά αγαπά ο ένας τον άλλον», και επισημαίνοντας πως «η αλληλεγγύη κάνει τον άνθρωπο να είναι Άνθρωπος». Σχολιάζοντας τους σύγχρονους καιρούς, σημείωσε πως «η κρίση ενεργοποίησε το ελληνικό φιλότιμο που είναι διακριτικό γνώρισμα του λαού μας».

«Αλληλεγγύη και Προσφορά στον συνάνθρωπο», ήταν και ο τίτλος της εισήγησης του Επίκουρου Καθηγητή του τμήματος Κοινωνικής και Πολιτικής επιστήμης του ΔΠΘ, κ. Περικλή Πολυζωίδη, «Από το Θεοδοσιανό κάστρο στα Βυζαντινά Κουμουτζηνά και στη σύγχρονη πολυπολιτισμική Κομοτηνή», ήταν ο τίτλος της εισήγησης του θεολόγου-ιστορικού-νομικού, κ. Ιωάννη Σιδηρά.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισιμού, Παιδείας, Αθλητισμού, του Δήμου Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, παρουσίασε το θέμα «Αλληλεγγύη και Προσφορά στην Κομοτηνή».

Τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού του ομίλου ΟΤΕ και των εργαζομένων του, υπογράμμισε και εξήρε η Προϊσταμένη του Τεχνικού Διαμερίσμαστος ΑΜ-Θ και βορείων Νήσων, κ. Βάσω Καραγιάννη.

Στην «αφύπνιση» της κοινωνικής, αλληλέγγυας συνείδησης των Ελλήνων, που επήλθε ως συνέπεια της κρίσης, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ, κ. Χριστίνα Νικολέτου, εξαίροντας τη δράση των τοπικών πολιτιστικών κέντρων των εργαζομένων.