Εκδήλωση με θέμα «Διδυμότειχο, η πολιτιστική πρωτεύουσα της Θράκης», διοργάνωσε στην Κομοτηνή ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση», σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ) και με την υποστήριξη του Δήμου Διδυμοτείχου και του Ωδείου Βορείου Έβρου Καρπίδα.

Την ικανοποίησή της για τη συγκεκριμένη συνεργασία εξέφρασε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, σημειώνοντας την αναγκαιότητα της κατά το δυνατόν μεγαλύτερης ανάδειξης της σπουδαίας πολιτισμικής ταυτότητας γενικότερα της Θράκης και ειδικότερα του Διδυμοτείχου.

Παρών και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στο όραμά του να χαρακτηριστεί το Διδυμότειχο ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θράκης», και εξήγησε το γιατί, απαριθμώντας τα πολλά και πολυσήμαντα μνημεία της περιοχής.

Η εκδήλωση περιλάμβανε περιήγηση στα μονοπάτια του πολιτισμού και της ιστορίας του Διδυμοτείχου με προβολή οπτικού υλικού των μνημείων, σε συνδυασμό με μουσική, τραγούδια και αναφορές σε λογοτεχνικά κείμενα Διδυμοτειχιτών δημιουργών.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ