Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης στο Ηράκλειο της Κρήτης, με στόχο την προβολή και προώθηση τοπικών προϊόντων.

Η ΟΕΒΕΣ και 26 επιχειρήσεις συμμετείχαν σε σειρά δράσεων, όπου μαζί με τον πολιτιστικό-χορευτικό σύλλογο Θρακών Κομοτηνής, άφησαν έντονο το θρακιώτικο αποτύπωμά τους και ενθουσίασαν τους νησιώτες.

 

Μεταξύ των θεσμικών επαφών που πραγματοποιήθηκαν, συμπεριλαμβάνονται οι συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της ΟΕΒΕΣΗΝ κ. Μπάμπη Λεκάκη, με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Θεανώ Βρέντζου, με την αντιδήμαρχο Καντάνου-Σελίνου Χανίων κ. Σταματία Σταυρίδου, με τον σύλλογο ξεναγών Κρήτης, κ.ά.

Την πρωτοβουλία συνέδραμαν ο Δήμος Κομοτηνής, η Δημοτική Επιχείρηση ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ Α.Ε., η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού – ΔΚΕΠΠΑΚ, το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ευχαριστώντας θερμώς για τη φιλοξενία τους Ηρακλειώτες συναδέλφους του, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης εκφράζει την ικανοποίησή του, αποκαλύπτοντας πως ήδη έχει λάβει σχετική πρόσκληση και από το Ναύπλιο! «Κάναμε ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα. Αν συνεχίσουμε με περισσότερες συμμετοχές επαγγελματιών και στήριξη των θεσμικών αρχών του τόπου μας, εκτιμώ ότι τα θετικά αποτελέσματα είναι μπροστά μας», σημειώνει, προσθέτοντας: «Ο τόπος μας παράγει προϊόντα μοναδικά και διαθέτει φυσικό κάλλος απαράμιλλο καθώς και ξεχωριστά παραδοσιακά θεάματα, στοιχεία που προδήλως αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να προσελκύσουν τουριστικό ενδιαφέρον».

Στην αποστολή συμμετείχαν οι επιχειρήσεις:

 1. ΚΑΦΕΣ «ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΟΕ»
 2.  «ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ»
 3. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΝΕΝΤΙΜ»
 4. ΚΑΦΕΣ «ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΚΚΕΡΗ»
 5. ΚΑΦΕΣ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΚΚΕΡΗ»
 6. ΜΕΛΙ – ΥΓΕΙΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
 7. «ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ»
 8. ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ
 9. Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μαρώνειας
 10. ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε
 11. ΣΥΝΑΞΙΣ – ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ
 12. Εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ
 13. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ»
 14. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΑΔΑΜΙΔΗΣ»
 15. Βιοτεχνία Ζαχαρωδών Προϊόντων, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ε ΟΕ
 16. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΧΑΣΑΝ ΧΑΣΑΝ
 17. ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΖΥΜΗ
 18. ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΔΡΟΓΗ
 19. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΛΗΜΗΣ
 20. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 21. ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΧΑΤΖΗΚΟΣΜΑΣ
 22. ΦΑΝΑΡΙ FISH
 23. Από τη γη – Φυσικά προϊόντα από δίκοκκο σιτάρι
 24. MAX, προϊόντα γάλακτος, αριάνι
 25. ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»
 26. Καφές – Ταχίνι Ζαμπογιάννη

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ