Για μια ακόμη χρονιά η ετήσια συνεστίαση και κοπή Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Αμβροσίας Ροδόπης “Ακρίτες”, αποτέλεσε την ευκαιρία για επικαιροποίηση και ανανέωση των καταστατικών σκοπών του που αφορούν τη συνέχιση της πατροπαράδοτης παράδοσης και του ελληνορθόδοξου πολιτισμού.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου αντάλλαξαν ευχές ενόψει του νέου έτους και διασκέδασαν, με τη σκέψη στο καθήκον τους για την προάσπιση και ανάδειξη του ελληνισμού.

Ο σταθερός “συμμαχητής” του συλλόγου, Στρατηγός ε.α. Ιωάννης Ζούκας, εξήρε το έργο του, και ερωτηθείς σχετικά, σχολίασε και τις εξελίξεις σχετικά με το “Σκοπιανό” ζήτημα. 

Στον πολύχρονο δεσμό της με τον σύλλογο, αναφέρθηκε η Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης κ. Έρση Αμπατζή-Καλφόγλου, που ερωτηθείσα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ευχήθηκε το 2018 να είναι καλύτερο από το 2017.

Διαχρονικός φίλος και συμπαραστάτης των “Ακριτών” Αμβροσίας, ο Προϊστάμενος της Διοικητικής Μονάδας Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιώργος Κρεμλής, έπλεξε το εγκώμιο του συλλόγου και εξέφρασε την “υποχρέωσή” του όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, να δίνει το παρών του στις δράσεις του.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ