“Με δυο πατρίδες στην καρδιά / πως ν’ ακριβομοιράσω

πού ‘μαι στη μια και βρίσκομαι / στην άλλη πως θα φτάσω”.

Με αυτή τη μαντινάδα, που συνοψίζει την άρρηκτη σχέση Θρακών και Κρητών, οι οποίοι και κρατούν ζωντανή τη φλόγα του ελληνισμού στις δύο άκρες της Ελλάδας, ξεκίνησε το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της βραδιάς πολιτισμού που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Κρητών Ροδόπης “Ο Ψηλορείτης” και ο Πολιτιστικός – Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής.

Μιας βραδιάς, που εμπεριείχε και ιστορικά στοιχεία από εκείνα που διασυνδέουν από αρχαιοτάτων χρόνων τη Θράκη με την Κρήτη.

Μετά τις τοποθετήσεις που κατέδειξαν τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Θράκης και Κρήτης, τη σκυτάλη πήραν χορευτικά συγκροτήματα των δύο συλλόγων, που καταχειροκροτήθηκαν.

Η εκδήλωση, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θρακών Ροδόπης, κ. Χρήστος Τζερνικούδης, μεταξύ άλλων αποτέλεσε και το έναυσμα για την περαιτέρω συνεργασία των δύο συλλόγων.

Τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων, προκειμένου να μεταλαμπαδευτεί στις νέες γενιές το γιατί οι Κρήτες αγαπούν τη Θράκη και οι Θράκες την Κρήτη, επισήμανε ο Πρόεδρος του “Ψηλορείτη” κ. Γιάννης Γιαννακάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση στην οποία προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ