«Ενημερωνόμαστε – Επικοινωνούμε – Μαθαίνουμε Όλοι Μαζί», είναι ο τίτλος σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Επιστημονική Ομάδα του Κοινωνικού Προγράμματος του ΟΠΑΠ «Αθλητικές Ακαδημίες», σε συνεργασία με αξιολογημένες και επιλεγμένες Ποδοσφαιρικές Ακαδημίες ανά την Ελλάδα, και με στόχο την επαφή γονέων και στελεχών των ομάδων, με ειδικούς επιστήμονες διατροφής, ιατρικής και ψυχολογίας. Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων, είναι οι «Γενικές αρχές παιδικής υγείας, ψυχολογίας και διατροφής», υπό το μότο «Σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι».

Στην Κομοτηνή, την εκδήλωση φιλοξένησε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, που συγκαταλέγεται στις 125 καλύτερες βάσει των κριτηρίων αξιολόγησης του ΟΠΑΠ, με ομιλητή τον αθλητικό διαιτολόγο και επιστημονικό συνεργάτη του ΟΠΑΠ κ. Δημήτρη Πατίκα, ο οποίος αναφερόμενος στη σχετική παραπληροφόρηση του γενικού κοινού αναφορικά με το τι είναι σωστό και τι λάθος στη διατροφή και ειδικότερα στην αθλητική διατροφή, εξήγησε τον καταλυτικό ρόλο της διατροφής στην καλύτερη απόδοση των αθλητών, εστιάζοντας με έμφαση στην καθοριστική σημασία του πρωινού.

Για τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων, μίλησε ο τεχνικός δ/ντής της Ακαδημίας ΠΑΟΚ Κομοτηνής, κ. Ανέστης Σπυριάδης.

«Η Ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής στηρίζει τέτοιες πραγματικά σημαντικές δράσεις του ΟΠΑΠ», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Σωματείου, κ. Αγγελική Κατσή.

Τη σημασία του Προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες» του ΟΠΑΠ, εξήρε ο κ. Πατίκας.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ