Από τις πιο χαρακτηριστικές και αναγνωρίσιμες πανελλαδικά τελετές λιτανείας Επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, είναι αυτή που πραγματοποιείται στο κέντρο της Ερμούπολης στο νησί της Σύρου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πλήθος πιστών – κατοίκων και επισκεπτών – συμμετείχαν στην με ιδιαίτερη λάμψη αλλά και κατάνυξη περιφορά των Επιταφίων.

Ως είθισται, ο επιτάφιος του καθολικού ναού Ευαγγελίστριας ήταν ο πρώτος που πέρασε από την Πλατεία Μιαούλη για την τέλεση της δέησης, και στη συνέχεια επέστρεψε στη βάση του.

Ακολούθησαν οι Επιτάφιοι των ορθόδοξων ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίου Νικολάου και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, υπό τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο και παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Ο ιεράρχης καλωσόρισε τους επισκέπτες του νησιού και τους ευχαρίστησε που επέλεξαν τη Σύρο για τις φετινές ημέρες του Πάσχα, και στο κήρυγμά του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δύο Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία, καλώντας όλους να προσευχηθούν για τη γρήγορη απελευθέρωσή τους.

πηγή: cyclades24.gr

επιμέλεια: inkomotini.news