Γιορτή Επιστημών”: Μια ακόμη πρωτοπόρα δράση διοργάνωσε το κορυφαίο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης της Κομοτηνής, «ΟΡΟΣΗΜΟ 2001».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

Πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας / Η ομάδα των φυσικοχημικών παρουσίασε πειράματα όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να δουν στην πράξη όσα έχουν διδαχτεί θεωρητικά στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Φιλολογικές προκλήσεις και Serendipity Master Class / Η ομάδα των Φιλολόγων ετοίμασε δωμάτιο απόδρασης, λεξικογραφικούς γρίφους και γλωσσικά παιχνίδια, αναδεικνύοντας τις γνώσεις από την ύλη που διδάσκονται τα παιδιά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για μια επανάληψη μέσα από την απόλαυση του παιχνιδιού.

Μαθηματικές προκλήσεις / Η ομάδα των μαθηματικών έπαιξε παιχνίδια ευφυΐας, έλυσε γρίφους, και “ταξίδεψε” στον μαγικό κόσμο των αριθμών και των «μυστηρίων» τους.

Ο ιδρυτής του Φροντιστηρίου Αθανάσιος Λιπορδέζης, μιλώντας για το σκεπτικό και τον στόχο της δράσης, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Γιορτάζουμε μαζί με τους μαθητές μας το μεγαλείο των επιστημών μέσα από πειραματικές εφαρμογές και παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές προχωρούν από τη θεωρία στην πράξη, κατανοούν καλύτερα τον λόγο της εκπαίδευσής τους, και ταυτόχρονα τους δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουν την επιστήμη που θα σπουδάσουν».

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ