Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίζουν ενωτικά και συντονισμένα τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο προωθούμενο από την κυβέρνηση σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, διαμήνυσαν με κοινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Ροδόπης, ενόψει και του Πανπεριφερειακού Συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή την Κυριακή 31/1 (ώρα 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης) με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.

Μάλιστα, μετά την πλατεία, το Συλλαλητήριο θα μεταφερθεί στο μπλόκο των αγροτών στο 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης.

Για «κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στις επερχόμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που πλήττουν όλες τις επαγγελματικές τάξεις οι οποίες αντιπαραθέτουν κοινό μέτωπο», μίλησε ο Πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, επισημαίνοντας πάντως το ενδεχόμενο των δυσχερειών που μπορεί να σημειωθούν στις μετακινήσεις διαδηλωτών από όλη την Περιφέρεια, δεδομένου ότι σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα λαμβάνουν χώρα συνεχόμενες κινητοποιήσεις κλάδων και φορέων.

Για «ιερή υποχρέωση να ξεφύγουμε από τα στενέ επαγγελματικά πλαίσια κάθε κλάδου, καθώς το προτεινόμενο ασφαλιστικό δεν αφήνει καμία επαγγελματική ομάδα ανέπαφη, και οδηγεί σε πλήρη δήμευση του εισοδήματος όλων μας», έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Κυμπαρίδης.

«Το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν έχει ίχνος ασφαλιστικής φιλοσοφίας, είναι καθαρά φορομπηχτικό, επιστημονοκτόνο και καταστροφικό για όλους τους επαγγελματίες», τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Νίκος Παπαθανασίου, καυτηριάζοντας πάντως και την «εκκωφαντική, ένοχη σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης». Παράλληλα, χαρακτηρίζοντας το ασφαλιστικό «ωρολογιακή βόμβα για τη δημοσιονομική πολιτική και την κοινωνική συνοχή της χώρας», υπογράμμισε οτι «έπρεπε να έχει λυθεί από δεκαετίες αλλά με ευθύνη των κυβερνήσεων, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών που έχτισαν πολιτικές καριέρες, τα πράγματα επιδεινώνονταν χρόνο με τον χρόνο, και τώρα με εντολή των δανειστών επιχειρείται η διευθέτησή του με πρόχειρο τρόπο».

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδιο χωρίς κανέναν προηγουμένως διάλογο με τους φορείς, στηλίτευσε ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης, κ. Χρήστος Τερζίδης, προσθέτοντας την κοινή βεβαιότητα περί αποτυχίας του ασφαλιστικού έτσι όπως παρουσιάζεται.

«Δεν μπορούμε άλλο, φτάνει, ως εδώ», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ομποσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης, κ. Ανέστης Βαφειάδης, σημειώνοντας ότι ενόψει της γενικής απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδία προσανατολίζεται στο κλείσιμο των καταστημάτων (κάτι που θα αποφασιστεί σε αποψινή γενική συνέλευση του φορέα).

«Με το τρίτο μνημόνιο δίνεται το τελειωτικό χτύπημα στη μισθωτή εργασία», επισήμανε ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελής Μαγαλιός, καλώντας εργαζομένους και ανέργους σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

«Μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα μπορέσουμε να πετύχουμε την επιβίωση μας. Το νομοσχέδιο απειλεί τις επιχειρήσεις μας και το μέλλον των οικογενειών μας», υπογράμμισε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, κ. Κική Κωνσταντινίδου.

Την αμέριστη στήριξη των κινητοποιήσεων εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, κατέθεσε ο Πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Γκαβανόζης, καταγγέλλοντας τις κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν τους συνταξιούχους ως … «τα συνήθη υποζύγια».

Ο εκπρόσωπος των αγροτών της Ροδόπης, κ. Χριστόδουλος Χατζηαποστόλου, κάλεσε σε ευρεία συστράτευση την τοπική κοινωνία, καθώς πολύ απλά, όπως είπε, «αν αυτό το ασφαλιστικό περάσει, θα μας καταστρέψει όλους».

Τη συστράτευσή τους στις κινητοποιήσεις και στο Πανπεριφερειακό Συλλαλητήριο της Κυριακής, δήλωσαν και: ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, και το Ράδιο Ταξί Κομοτηνής.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ