Ενημερωτική εκδήλωση για τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 25/5/2018, συνδιοργάνωσαν στην Κομοτηνή το ΤΕΕ Θράκης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης.

Η εκ των εισηγητών, κ. Ευγενία Αλεξανδροπούλου, Καθηγήτρια Δικαίου Πληροφορικής στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και Διευθύντρια του Διαπανεπιστημιακού με το ΔΠΘ, Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Δίκαιο και Πληροφορική”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, κ. Δημήτρης Λουρίκας, ανέφερε μεταξύ άλλων την προσπάθεια του φορέα για την κατά το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των μηχανικών, ακόμη και μέσω απ’ ευθείας μεταδόσεων των εκδηλώσεων.

Οι δικηγόροι δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για το θέμα, επισήμανε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου, η οποία πάντως σημείωσε πως υπάρχει η πρόβλεψη στο κλάδο της ο Κανονισμός να ισχύσει επί της ουσίας από την επόμενη δικαστική χρονιά, προκειμένου να υπάρξει και μεταβατικός χρόνος προετοιμασίας του νομικού κόσμου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ