Ο Χορευτικός Σύλλογος «Ζορμπάς» Αγρινίου ιδρύθηκε το 1990 με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση των εθνικών λαϊκών χορών, καθώς και την κοινωνική και πνευματική εξύψωση των μελών του μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεις, εκδρομών, κ.ά.

(VIDEO+PHOTOS) "Ελευθέρια Κομοτηνής 2017" - Απολαυστικός ο "Ζορμπάς" από το Αγρίνιο!Στις τάξεις του δραστηριοποιούνται 100 άρτια καταρτισμένοι χορευτές που έχουν στο ενεργητικό τους δεκάδες εμφανίσεις στον Ελλαδικό χώρο, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων και σε διεθνή φεστιβάλ στο Αγρίνιο, στη Λευκάδα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο:  ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Αίγυπτο,  Ισραήλ, Μπαλί, Σιγκαμπούρη, Αυστραλία, Κούβα, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Αργεντινή, Ντουμπάι, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία , Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία, Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία, Ουγγαρία.

Ακόμη, έχει πραγματοποιήσει τρία διεθνή φεστιβάλ στην Αιτωλοακαρνανία, φιλοξενώντας δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα από το εξωτερικό.

Ο «Ζορμπάς» ήταν το βασικό χορευτικό σχήμα που κόσμησε τις εκδηλώσεις του Υπουργείου Μεταφορών και του Δήμου Καλαβρύτων στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 100 ετών του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου στην Ελλάδα.

Συγχρόνως, ο σύλλογος διακρίνεται και για τον αλτρουισμό του, αφού μέσα από φιλανθρωπικές του δράσεις, ενίσχυσε με 500.000 δραχμές τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» (1998) και με 1.500 ευρώ το «Χαμόγελο του Παιδιού» (2013).

ΒΙΝΤΕΟΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

(7-5-2017)

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ