Με δύο κοινωνικούς λειτουργούς, δύο νοσοκόμες, έναν διαμεσολαβητή και έναν διοικητικό υπάλληλο, είναι στελεχωμένο το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κομοτηνής που λειτουργεί από τις αρχές του έτους και εγκαινιάστηκε πρόσφατα με Αγιασμό που τέλεσε ο μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελεήμων.

γ3Το Κέντρο, στο οποίο λειτουργεί και παράρτημα Ρομά, στεγάζεται στο ισόγειο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής (επί της Γρ. Μαρασλή), και εξυπηρετεί πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα προκειμένου να ενημερωθούν για διάφορα θέματα κοινωνικής προστασίας που τους αφορούν, αλλά και να βοηθηθούν για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους αναφορικά με κοινωνικές παροχές του κράτους ή του Δήμου.

Από την έναρξη της λειτουργίας του το Κέντρο έχει δεχθεί περισσότερες από 3.000 αιτήσεις ενδιαφερομένων για διάφορα ζητήματα, ωστόσο θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν, όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, οι αιτήσεις προωθούνται στα αρμόδια υπουργεία και στις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες από όπου και εγκρίνονται ή όχι.

Ο κ. Γκαράνης κατά τα εγκαίνια του Κέντρου έκανε λόγο για «μια πολύ σημαντική δομή που έρχεται να πλαισιώσει και να υποστηρίξει το πλέγμα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής».

Την αξία του Κέντρου αναφορικά με την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, εξήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ