Με ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες ανά χείρας, νεολαίοι, στην πλειονότητά τους, βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής για να διαμηνύσουν την υποστήριξή τους στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος, υποστηρίζοντας πως η ενέργειά τους δεν έχει αντικυβερνητικό χαρακτήρα, ούτε υποκινήθηκε από κάποιο κόμμα ή οργάνωση.

Την ίδια στιγμή, στην απέναντι πλευρά της πλατείας, ομάδα νεαρών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εξέφραζε αντίθετη γνώμη για τη ρότα της χώρας.

Ο εκπρόσωπος των «μένουμε Ευρώπη», Βασίλης Ραδαίος, κατέθεσε την άποψη προάσπισης του «ευρωπαϊκού κεκτημένου»:

Ο εκπρόσωπος της «ρήξης με την Ε.Ε.», Γιάννης Μυκονιάτης, έκανε λόγο για «οικονομικούς δολοφόνους».

«Οι σημερινές συγκεντρώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων συλλογικοτήτων, έχουν κεντρικό σύνθημα τη «ρήξη με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.», «όχι στην υπογραφή της νέας συμφωνίας». Η κυβέρνηση έχοντας υπαναχωρήσει από όλες τις προεκλογικές της  δεσμεύσεις, μας οδηγεί σε νέο μνημόνιο με αντιλαϊκά μέτρα που συνεχίζουν την υποτέλεια των προηγούμενων ετών. Τα διευθυντήρια της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης αποτελούνται από οικονομικούς δολοφόνους που ανάγκασαν και τον Τσίπρα σε μια συμφωνία-έκτρωμα όπως παραδέχονται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μόνος δρόμος αξιοπρέπειας για τον κόσμο της εργασίας και προοπτικής για τους νέους, είναι η ρήξη με την Ε.Ε. και τη νέα συμφωνία. Είναι δρόμος δύσκολος μεν, όχι ωστόσο απομόνωσης και εθνικής περιχαράκωσης, αλλά διεθνιστικός, που θα ανοίξει τον δρόμο και σε άλλους λαούς, για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, που θα υπηρετεί τις ανάγκες των λαών και όχι τραπεζών.

Σε αυτόν τον δρόμο η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Έρευνες και μελέτες έχουν δείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια σε τρόφιμα και φάρμακα, καθώς και εναλλακτικές πηγές ενέργειες από αγορές της Μέσης Ανατολής που σήμερα είναι αποκλεισμένες λόγω της σύνδεσης μας με την Ε.Ε.

Η απάντηση πρέπει να δοθεί από τον λαό».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ