1 2Ο διαιτητής Κουμπαράκης του αγώνα Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα στην Αναγέννηση Παγουρίων και την ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου στο γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου, ουδέποτε σφύριξε την έναρξη του ματς.

Κι αυτό, λόγω της φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων όπου απεικονίζεται ο χάρτης-έμβλημα της Γενοκτονίας του Πόντου και αναγράφεται η φράση «Δεν ξεχνώ».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, υπήρξε ως απόρροια εγγράφου της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, η οποία ερμηνεύοντας το άρθρο 32 του Κανονισμού της UEFA, ο οποίος ορίζει πως «απαγορεύονται σλόγκαν πολιτικής, θρησκευτικής ή εθνικής φύσεως ή άλλων που για οποιοδήποτε λόγο μπορούν να προσβάλλουν τη δημόσια αιδώ», γνωματεύει:

6 2φ«Η ποδοσφαιρική εμφάνιση μιας ομάδας δεν μπορεί να αποτελέσει «πλατφόρμα» για την προβολή οποιουδήποτε μηνύματος με πολιτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό ή άλλο περιεχόμενο, ανεξάρτητα από τη βαρύτητα, το ιστορικό, κοινωνικό ή ηθικό υπόβαθρο που μπορεί να διαθέτει».

Μετά την απόφαση του διαιτητή να αποσύρει τις ομάδες ενόψει της μη διεξαγωγής του αγώνα, οι ομάδες αρχικά συμφώνησαν να παίξουν έναν φιλικό αγώνα, μιας και είχαν προσέλθει αμφότερες κανονικά στο γήπεδο. Ωστόσο οι άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας των Παγουρίων τελικώς άλλαξαν γνώμη, με αποτέλεσμα οι παίκτες να αποχωρήσουν άπραγοι.

Δείτε τι κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων, Μιχάλης Κακουλίδης:

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ