Σε κλίμα κατάνυξης, στην υποβλητική ατμόσφαιρα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρώνειας, υπό τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, τελέστηκε η ακολουθία του εσπερινού του Δεκαπενταύγουστου και εψάλησαν τα εγκώμια  προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ ακολούθησε ευλαβική λιτάνευση της εικόνας της Θεομήτορος και περιφορά του επιταφίου Της στα γραφικά σοκάκια του χωριού, με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών, και παρουσία του δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών κ. Γιάννη Σταυρίδη, του δημοτικού συμβούλου κ. Μιχάλη Ζαχαρή, του προέδρου της τοπικής κοινότητα Μαρώνειας κ. Θεόδωρου Παρίση, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Προσκυνητών κ. Παναγιώτη Παρασκελίδη, και του διοικητή της 2ης ΜΣΕΠ της πολεμικής αεροπορίας.

Ο επίσκοπος στο κήρυγμά του στην πλατεία του χωριού όπου τελέστηκε και αρτοκλασία, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της Μαρώνειας, υπενθυμίζοντας πως αποτέλεσε την πρώτη έδρα της τοπικής Μητροπόλεως, και χαρακτηρίζοντάς την «στολίδι και καμάρι του τόπου», ενώ διαβλέποντας πως «έχουμε μπροστά μας μακρύ και δύσκολο δρόμο ως έθνος κα ως κοινωνία», υπογράμμισε πως θα τα καταφέρουμε «αν επιστρέψουμε στις ρίζες και στις παραδόσεις μας».

Καταλήγοντας ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σε εορτάζουσες και εορτάζοντες, αλλά και «σε όλο τον κόσμο», αφού όπως είπε εμφατικά, «η Παναγιά είναι η μάνα μας, κι όταν γιορτάζει η μάνα μας, γιορτάζουμε όλοι μας».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ