Συμμετείχε για πρώτη φορά στα “Ελευθέρια Κομοτηνής” μετά από πρόσκληση της Προέδρου της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσας Λιβεριάδου.

Η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης ιδρύθηκε το 1952 και έκτοτε διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως φορέας ανάπτυξης της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή.

Διαχειρίζεται μέχρι σήμερα αξιόλογο κεφάλαιο πολιτιστικού αποθέματος παραδοσιακής και σύγχρονης δημιουργίας στους τομείς της τέχνης και της εκπαίδευσης.

Αποτέλεσμα των δράσεών της είναι η δημιουργία των δημοτικών βιβλιοθηκών Ξάνθης και Αβδήρων, η συλλογή λαογραφικού υλικού και η ίδρυση του λαογραφικού μουσείου Ξάνθης, η κινηματογραφική λέσχη, το πολιτιστικό ραδιόφωνο, η λειτουργία πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων, η συμμετοχή στον θεσμό του «Ελεύθερου Πανεπιστημίου», και η οργάνωση θεσμών στην περιοχή με τοπική και πανελλαδική εμβέλεια.

Το Χορευτικό Εργαστήρι της ιδρύθηκε το 1989 με σκοπό τη διατήρηση, διαφύλαξη και διάδοση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Σήμερα αποτελεί το πολυπληθέστερο τμήμα της και διαθέτει μια από τις πιο πλούσιες ιματιοθήκες.

Κάθε χρόνο συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της Ξάνθης αλλά και σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΒΙΝΤΕΟΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

(14-5-2017)

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ