5 2 1Παρουσία εργαζομένων της εταιρείας αναμένεται να ξεκινήσει από λεπτό σε λεπτό στο δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης του τελωνειακού προστίμου σε βάρος της ΣΕΚΑΠ για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2008, μια υπόθεση όμως που σύμφωνα (και) με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, κ. Κώστα Γαβριηλίδη, δεν ήταν σε γνώση του Ιβάν Σαββίδη όταν ο επιχειρηματίας εξαγόραζε την επιχείρηση.

“Υπήρχαν οφειλές προς την ΑΤΕ, προς προμηθευτές, προς εργαζομένους, αλλά αυτό το πρόστιμο δεν υπήρχε πουθενά ως εκκρεμότητα, αυτό είχαμε διαπιστώσει και εμείς ως εργαζόμενοι κατά τη συνάντησή μας με τον εκκαθαριστή”, ανέφερε ο κ. Γαβριηλίδης, που υπογράμμισε πως στον προγραμματισμό της νέας αναπτυξιακής τροχιάς στην οποία έχει βάλει τη ΣΕΚΑΠ ο Ιβάν Σαββίδης, οι 170 (2οο με τους εποχιακούς) εργαζόμενοι, πρόκειται να αυξηθούν.

Υπενθυμίζεται πως ενόψει της σημερινής εκδίκασης, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, αποφάσισε οτι σε περίπτωση που “δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας – πληρωμών της εταιρείας”, θα υποβληθεί δήλωση παύσης πληρωμών με σαφή προσανατολισμό την πτώχευση της εταιρείας.