Όπως τα λαογραφικά ειωθότα επιβάλλουν, και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Πολιτιστικός-Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, διοργάνωσε Πρωτομαγιάτικο γλέντι για τα μέλη και τους πολυάριθμους φίλους του που κατέκλυσαν την καλοκαιρινή μουσική σκηνή Αστραία στον Ίασμο Ροδόπης.

Μεζέδες, κρασί και διάθεση, καταγράφηκαν σε αφθονία, και με τους παραδοσιακούς σκοπούς της ορχήστρας, το κέφι απογειώθηκε.

Το μαγκάλι δεν … κρύωσε ποτέ, η πίστα βούλιαξε από χορευτές κάθε ηλικίας, και η θρακιώτικη παράδοση αντιλάλησε δυνατά σε όλη την περιοχή.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου, κ. Χρήστος Τζερνικούδης, “μαζί με το Μαγιάτικο ξαναζωντάνεμα της φύσης, να ξαναζωντανέψουμε την αισιοδοξία μας και την πίστη μας οτι με σύμμαχο την παράδοσή μας, και με αλληλεγγύη μεταξύ μας, μπορούμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα και τα εμπόδια της καθημερινότητας”. Άλλωστε, όπως σημείωσε, “η σύσφιξη των σχέσεων μελών και φίλων του συλλόγου, αποτελεί καταλυτικό στοιχείο της δημιουργικής πορείας του”.

Η δράση του συλλόγου συνεχίζεται δυναμικά το επόμενο διάστημα:

  • στις 12 Μαΐου θα συμμετάσχει σε Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Δράμα.
  • στις 15 Μαΐου θα … τραντάξει την εξέδρα των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2018” στα οποία συμμετέχει ανελλιπώς από την ίδρυσή του το 2008.
  • τον Ιούνιο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, τη Θράκη και την Κομοτηνή, στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Σόφιας, με το οποίο θα κορυφωθεί η τελετή λήξης της Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Βουλγαρίας, και στο οποίο θα λάβουν μέρος όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
  • όλο το καλοκαίρι θα δώσει το “παρών” σε κάθε εορταστική εκδήλωση στον νομό Ροδόπης.
  • στις αρχές Σεπτεμβρίου θα κλείσει την αυλαία του ετήσιου κύκλο δράσεών του με τη μεγάλη και καθιερωμένη πια μουσικοχορευτική του εκδήλωση στο θερινό θέατρο Κομοτηνής, και συνάμα θα ανοίξει την αυλαία της επόμενης σεζόν.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συναποτελούν τον σπουδαίο αυτό σύλλογο, που αδιαλείπτως προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου κρατώντας άσβεστη τη μακραίωνη θρακιώτικη παράδοση.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από το Πρωτομαγιάτικο Γλέντι του Συλλόγου