(VIDEO+PHOTOS) Αντώνης Γραβάνης: “Ένα βήμα μπροστά” προς τη “νέα επιμελητηριακή εποχή”

"Δύναμή μας η προσωπική μας αξία στην κοινωνία και στην αγορά".
DSC05688φ

(VIDEO+PHOTOS) Αντώνης Γραβάνης: "Ένα βήμα μπροστά" προς τη "νέα επιμελητηριακή εποχή"“Δύναμή μας είναι η προσωπική μας αξία στην κοινωνία και στην αγορά, οι θέσεις μας και οι στόχοι μας για το αύριο του επιμελητηριακού θεσμού, το όραμα και η αγάπη μας για το επιμελητήριο και αυτούς που εκπροσωπεί”. Με τα λόγια αυτά στην ομιλία του, ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, έδωσε το σύνθημα για μια “νέα επιμελητηριακή εποχή”, παρουσιάζοντας στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου τους 54 υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του “Συμφωνία ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ – Ένα βήμα ΜΠΡΟΣΤΑ”.

“Στόχοι μας είναι να αναβαθμίσουμε τον επιμελητηριακό θεσμό και να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, να αναδείξουμε τα τοπικά μας προϊόντα και να προβάλλουμε τον τόπο μας, με απώτερο σκοπό να βελτιώσουμε την τοπική μας οικονομία και την τοπική μας κοινωνία”, τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Γραβάνης:

 • Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της παρουσίασης.

Στην ομιλία του ακόμη υπενθύμισε τους 12+1 στόχους του προγράμματός του, υπογραμμίζοντας: “Από την αρχή αντιληφθήκαμε ότι οι εκλογές αυτές πρέπει να διεξαχθούν με βάση τον προγραμματικό λόγο. Να πιστέψουν οι συνάδελφοί μας στις προτάσεις μας και τους στόχους μας. Στη δυνατότητά μας να οδηγήσουμε το επιμελητήριο, αξιοποιώντας συγκεκριμένα εργαλεία, στη νέα επιμελητηριακή εποχή”.

Παράλληλα κατέθεσε την αποφασιστικότητά του για εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς, αλλά και σύγκρουσης όπου απαιτηθεί με την εκάστοτε κυβέρνηση.

(VIDEO+PHOTOS) Αντώνης Γραβάνης: "Ένα βήμα μπροστά" προς τη "νέα επιμελητηριακή εποχή"Η ομιλία του κ. Γραβάνη:

«Φίλες και Φίλοι, Συνάδελφοι Επιχειρηματίες.

Σας καλωσορίζουμε στην παρουσίαση του συνδυασμού Συμφωνία Ανασυγκρότησης για τις εκλογές του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης που θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Φίλες και Φίλοι.

Τα τελευταία επτά χρόνια η χώρα μας βρίσκεται σε φάση βαθειάς ύφεσης, με διογκωμένο δημόσιο χρέος και  μειωμένο ΑΕΠ, με αποτέλεσμα το κράτος να επαφίεται σε έκτακτες δανειακές εισφορές από εξωτερικούς φορείς ώστε να χρηματοδοτεί κοινωνικές δαπάνες, μισθούς και δημοσιονομικό έλλειμμα.

Πέρα όμως από αυτό, η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις ως προς την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της αλλά και την απασχόληση. Το μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που βασίστηκε στη ζήτηση των αγαθών και την υψηλή κατανάλωση, δεν είναι πλέον βιώσιμο, καθώς οι συνθήκες που επικράτησαν δεν ευνοούσαν την επιχειρηματικότητα.

Το εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι το πλέον εχθρικό στην Ευρώπη.

Περίπλοκο φορολογικό σύστημα με συνεχείς αλλαγές, γραφειοκρατία, νομικά και διαδικαστικά αντικίνητρα, εμποδίζουν την ίδρυση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Από την επιχειρηματική εκμετάλλευση γης,  τις δανειοδοτήσεις, αλλά και τον βαθμό ανταγωνισμού που έχουν να αντιμετωπίσουν, οι ελληνικές επιχειρήσεις καθημερινά ακροβατούν.

Και μέσα σε όλα αυτά, προστέθηκε η υψηλότατη φορολογία, οι ασφαλιστικές εισφορές, σε ποσοστό επί των κερδών, που μπορεί να αγγίξει και το 85%.

Οι επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Είναι ο στυλοβάτης  των τοπικών και εθνικών οικονομιών. Πλέον όμως οι περισσότερες καθημερινά παλεύουν για την επιβίωση τους. Και όχι γιατί πήραν τις λάθος επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλλά γιατί το ελληνικό κράτος επέλεξε τον εύκολο δρόμο κάλυψης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, που είναι η υπερφορολόγηση και η αφαίμαξη των επιχειρήσεων.

Οι παραπάνω προκλήσεις ανέδειξαν την ανάγκη των επιχειρήσεων:

 • Nα αυτοοργανωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, εθνικά και τοπικά.
 • Να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών που επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη τους.
 • Να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν την τοπική οικονομία και θα βελτιώνουν το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται.

Τα επιμελητήρια διαχρονικά αποτελούν τους δημόσιους αυτούς φορείς που έχουν ως σκοπό την προστασία και ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας και των επαγγελμάτων στην περιφέρεια τους και την παροχή γνωμοδοτικών εισηγήσεων για κάθε θέμα οικονομικού περιεχομένου προς την πολιτεία. Δεν αποτελούν συνδικαλιστικό φορέα, αλλά επίσημο σύμβουλο του Κράτους και της Πολιτείας.

Το επαγγελματικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο Ροδόπης ιδρύθηκε στις 29 Μάιου 1939, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και ως καταστατικό σκοπό έχει την προστασία και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων στο νομό Ροδόπης. Απαριθμεί πάνω από 4.000 μέλη, ατομικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα.

Με σεβασμό στην ιστορία του και κυρίως στον ρόλο του και τις δυνατότητες του, πριν από αρκετό χρονικό διάστημα, μία ομάδα νέων επιχειρηματιών, αντιληφθήκαμε  την ανάγκη αλλαγής πλεύσης του επιμελητηρίου, με μόνο σκοπό τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Αφουγκραστήκαμε  την ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμού και την απαίτηση των καιρών για ενεργότερη συμμετοχή των νέων επιχειρηματιών στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων.

Η ομάδα αυτή συνεχώς μεγάλωνε, και στις τάξεις της συμπεριλαμβάνονταν νέοι άνθρωποι, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, έμποροι, επιστήμονες, που καθημερινά δοκιμάζονται από την κρίση και τις συνέπειες της ύφεσης, και που επιχειρούν σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από πριν δέκα χρόνια.

Μαζί με πολύ έμπειρους ανθρώπους της αγοράς, αποφασίσαμε να θέσουμε τους εαυτούς μας στην κρίση των συναδέλφων μας και να τους ζητήσουμε να μας εμπιστευτούν ώστε να αναλάβουμε τη διοίκηση του επιμελητηρίου.

(VIDEO+PHOTOS) Αντώνης Γραβάνης: "Ένα βήμα μπροστά" προς τη "νέα επιμελητηριακή εποχή"Από την αρχή αντιληφθήκαμε ότι οι εκλογές αυτές πρέπει να διεξαχθούν με βάση τον προγραμματικό λόγο…

Να πιστέψουν οι συνάδελφοί μας στις προτάσεις μας και τους στόχους μας. Στη δυνατότητά μας να οδηγήσουμε το επιμελητήριο, αξιοποιώντας συγκεκριμένα εργαλεία στη νέα επιμελητηριακή εποχή.

Φίλες και Φίλοι.

Δεν ζητάμε να μας εμπιστευτείτε λόγω προσωπικών γνωριμιών.

Ζητάμε την ψήφο σας για τις προγραμματικές μας θέσεις  και τους στόχους που θέτουμε από την πρώτη μέρα που ανακοινώσαμε την κάθοδό μας στις εκλογές.

Ζητάμε να ακούσετε και να κρίνετε ποιοι διαθέτουν την εμπειρία, τη γνώση και την τεχνογνωσία για να κάνουν το επιμελητήριό μας και η τοπική οικονομία ένα βήμα μπροστά..

Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε τους στόχους μας:

 • Αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού.
 • Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Ροδόπης.
 • και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μας και υπηρεσιών αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε στις παρακάτω ενέργειες:

 1. Σύσταση επιτροπής γνωμοδοτήσεων για όλα τα κλαδικά θέματα με την αρωγή πανεπιστημιακών από Νομική και Οικονομικό τμήμα, μελών του Επιμελητηρίου, τεχνοκρατών, τον εκάστοτε πρόεδρο του ΟΕΒΕΣ και του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και τον πρόεδρο σωματείου ανάλογα με το θέμα, που θα επεξεργάζεται όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και θα γνωμοδοτεί ανάλογα με τα συμφέροντα των επιχειρήσεων της περιοχής.
 2. Δημιουργία Δομής υποστήριξης Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων με νομική και οικονομική συμβουλευτική υποστήριξη σε βασικά θέματα, ώστε ο κάθε επαγγελματίας να έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί ή και να ζητήσει παρέμβαση για οποιοδήποτε πρόβλημα
 3. Ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με τη δημιουργία Συμβουλευτικής Δομής για Εξαγωγές, συνεργασία με το ΣΕΒΕ για την ενημέρωση των επαγγελματιών, άνοιγμα νέων αγορών και ενίσχυση της παρουσίας του Επιμελητηρίου σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και δημιουργία τομέα εξαγωγικών επιχειρήσεων.
 4. Συμμετοχή στη διαμόρφωση των προγραμμάτων επιδότησης του ΕΣΠΑ για επαγγελματίες και ημερίδες σε πολλές περιοχές για την ενημέρωση των επαγγελματιών ώστε να ενταθούν σε αυτές.
 5. Άνοιγμα προς κάθε κλάδο για να πραγματοποιήσει με τη στήριξη του Επιμελητηρίου αναπτυξιακές δράσεις, εκθέσεις, έρευνες, ημερίδες, σεμινάρια κλπ.
 6. Ενίσχυση της ευρωπαϊκής δικτύωσης μέσα από την ενεργό συμμετοχή (σε επίπεδο προγραμμάτων και πολιτικών) σε δίκτυα όπως αυτό των Επιμελητηρίων της Στρατηγικής Ιονίου Αδριατικής (EUSAIR) που καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνών και ΜΜΕ. Προώθηση αδελφοποιήσεων και συνεργασιών
 7. Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών σε κλαδικά θέματα και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και παροχής υπηρεσιών και ανταλλαγή επιχειρηματιών και τεχνογνωσίας με το πρόγραμμα Erasmus.
 8. Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη συμμετοχή εκπροσώπου/εκπροσώπων μας σε όλες τις επιχειρηματικές αποστολές που γίνονται στα πλαίσια επισκέψεων Ελλήνων αξιωματούχων σε χώρες ενδιαφέροντος και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διαβαλκανικής συνεργασίας και συμμετοχή σε όλες τις διαβουλεύσεις στις οποίες η χώρα μας συμμετέχει.
 9. Αναβάθμιση της συμμετοχής μας στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ και ενίσχυση της παρουσίας μας στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ
 10. Ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και επιχειρήσεων με την ανάπτυξη συνεργατικών δικτύων (τύπου cluster) ώστε οι επιχειρήσεις να πετύχουν οικονομία κλίμακος και την καθιέρωση της περιοχής μας ως προορισμό.
 11. Δημιουργία δωρεάν online εφαρμογής «ψωνίζω στη Ροδόπη» με δυνατότητα εύρεσης όλων των επιχειρήσεων και των τοπικών προιόντων σε τρεις γλώσσες
 12. Σύνταξη μελέτης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο για αποτύπωση της κατάστασης της αγοράς, καταγραφή πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων, ανάλυση του προφίλ ως καταναλωτές των διερχομένων από κάθετο άξονα και Τουρκία.

+1  Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης Μικρών Επιχειρήσεων  με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και χρήση πόρων του ΕΣΠΑ για τη παροχή μικροπιστώσεων και εγγυήσεων με ευνοϊκούς όρους και ταχύτατες διαδικασίες.

Φίλες και φίλοι,

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης αποτελεί τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό φορέα της περιοχής, μαζί με το Eμπορικό και Bιομηχανικό επιμελητήριο Ροδόπης. Παράλληλα είναι εξαιρετικά σημαντική η μεγάλη συνεισφορά στις επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ροδόπης, του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής αλλά και της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών.

Η συνεργασία όλων είναι μονόδρομος με μόνο στόχο το όφελος των επιχειρήσεων. Οι δύσκολες εποχές απαιτούν τη σύμπραξη των φορέων, την ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματιών στη διαμόρφωση του αύριο αυτής της περιοχής.

Μιας περιοχής με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα και εξαιρετικούς ανθρώπους. Ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, ενός τόπου ο οποίος αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης των σύνοικων πληθυσμών. Μιας «γης» ευλογημένης, που όμως οι άνθρωποί της δεν έχουν καταφέρει να την αξιοποιήσουν ανάλογα με τις δυνατότητες της.

(VIDEO+PHOTOS) Αντώνης Γραβάνης: "Ένα βήμα μπροστά" προς τη "νέα επιμελητηριακή εποχή"Γειτνίαση με δύο χώρες, κάθετος άξονας προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα, παραλιακή ζώνη, πανεπιστήμιο, διοικητικό κέντρο, αγροτική περιοχή, και πολλά ακόμη εν δυνάμει πλεονεκτήματα, των οποίων η αξιοποίηση θα βελτίωνε και την επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και θα έδινε ώθηση στην ανάπτυξη τους.

Δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή τα πλεονεκτήματα είναι και μειονεκτήματα.

Δεν είναι δυνατόν η αεροπορική γραμμή Αθήνας- Αλεξανδρούπολης να είναι ίσως η ακριβότερη αναλογικά με τα χιλιόμετρα σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν να χρειάζεσαι 40 ευρώ περίπου διόδια για την πρωτεύουσα. Δεν είναι δυνατόν επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν επιχειρήσεις, μισή ώρα απόσταση, με οκταπλάσια φορολογία και ασφαλιστικά. Αυτό έχει ως συνέπεια, αντί εμείς να αξιοποιούμε τις όποιες δυνατότητες μας δίνονται προς όφελος των τοπικών μας επιχειρήσεων, οι συμπολίτες μας να απευθύνονται και να καταναλώνουν στις αγορές των  γειτονικών χωρών. Και ως αλυσιδωτή αντίδραση, επιχειρήσεις να κλείνουν και να κάνουν έναρξη σε αυτές τις χώρες, όχι για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, αλλά για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Για τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης της Βουλγαρίας ευθύνεται η δική μας εθνική αντιαναπτυξιακή πολιτική. Και αυτό οφείλουμε όλοι να το κατανοήσουμε. Οφείλουμε να αποκτήσουμε καταναλωτική και τοπική συνείδηση, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. Είναι αυτές που συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την ύφεση, και είναι αυτές που θα προσφέρουν εργασία στα άνεργα παιδιά μας.

Και είναι χρέος όλων μας σαν φορείς, να συνεργαστούμε αλλά και να συγκρουστούμε όπου χρειαστεί, με την εκάστοτε κεντρική κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς. Πρέπει να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να βγούμε από το τέλμα στο όποιο έχουμε περιέλθει.

Πρέπει επιτέλους ως περιοχή να αποκτήσουμε συγκεκριμένη αναπτυξιακή κατεύθυνση, η οποία θα βασιστεί σε πλήρη αξιολόγηση των χαρακτηριστικών της και θα αποτελέσει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το μέλλον. Θα συνεργαστούμε με όλους ανεξαιρέτως, θα επιδιώξουμε αυτή την συνεργασία και θα βγούμε μπροστά όπου απαιτηθεί.

Όπως προανέφερα, καταστατικός σκοπός του Επιμελητηρίου είναι η προστασία και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Προστασία της επιχειρηματικότητας όμως είναι και η συμμετοχή στις διαβουλεύσεις για αναπτυξιακά έργα αλλά και οι συγκεκριμένες προτάσεις σε άλλους φορείς για έργα και δράσεις δικαιοδοσίας τους.

Οφείλουμε να προτάξουμε τα αναπτυξιακά έργα που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και σε αυτό θα είμαστε σύμμαχοι. Οφείλουμε να επισημάνουμε παραλείψεις  και να ζητάμε επίσπευση διαδικασιών.

Συγκριμένα, από τις 6 Δεκεμβρίου θα συνεργαστούμε στενά με όλους τους αρμόδιους και θα συνδράμουμε στην προσπάθειά τους,

(VIDEO+PHOTOS) Αντώνης Γραβάνης: "Ένα βήμα μπροστά" προς τη "νέα επιμελητηριακή εποχή"Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τους υποψηφίους και των δύο συνδυασμών για τη συμμετοχή τους σε αυτές τις εκλογές, οι οποίοι στερώντας χρόνο από τις επιχειρήσεις τους και τις οικογένειές τους αγωνίζονται για την αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού.

Τους 54 επιχειρηματίες και φίλους, του συνδυασμού μας, θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, και να τους υποσχεθώ ότι όπως και πριν τις εκλογές, έτσι και μετά από αυτές θα είμαστε ομάδα. Όλοι μαζί, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Κάθε ένας τους είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας και αγωνιστής, αλλά πάνω από όλα άνθρωπος. Και μαζί, συνθέτοντας δυνάμεις και απόψεις, στις 6 Δεκεμβρίου θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά για το επιμελητήριο και την τοπική οικονομία.

Θέλω να γνωρίζετε, ότι η επιλογή μου να είμαι υποψήφιος πρόεδρος αυτού του θεσμού, είναι μια συνειδητή επιλογή η οποία βασίστηκε στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζω ως επιχειρηματίας καθημερινά. Βασίστηκε στην πίστη μου στις επιχειρηματικές δυνάμεις του τόπου και της περιοχής. Είμαι εδώ και θα μείνω για να υπηρετήσω τον επιμελητηριακό θεσμό από όποια θέση οι συνάδελφοι επιλέξουν…

Και είμαστε απόψε εδώ, όλοι μαζί, και σας κοιτάμε στα μάτια… Χωρίς σκοτεινές δυνάμεις και θεωρίες συνωμοσίας…

(VIDEO+PHOTOS) Αντώνης Γραβάνης: "Ένα βήμα μπροστά" προς τη "νέα επιμελητηριακή εποχή"Δύναμη μας,

…η προσωπική μας αξία στην κοινωνία και την αγορά.

…οι θέσεις μας και οι στόχοι μας για το αύριο του επιμελητηριακού θεσμού.

…το όραμα και η αγάπη μας για το επιμελητήριο και αυτούς που εκπροσωπεί.

Συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι  και τις εκλογές…

Σήμερα το μήνυμα μας είναι σαφές… Ήδη κάναμε το ένα βήμα μπροστά…

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις εκλογές της 4ης και 5ης Δεκεμβρίου, ώστε όλοι μαζί να υπογράψουμε τη «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» για το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Να σας ευχαριστήσω όλους, και κυρίως να ευχαριστήσω όλους τους φίλους, που από την πρώτη στιγμή πίστεψαν  σε αυτό το εγχείρημα».

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

“ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ – ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
1. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής
2. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ        ΤΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Υπηρεσίες εκτύπωσης φωτογραφιών
3. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ

ΙΩΑΝΝΗ

Υπηρεσίες συμβουλών για έλεγχο ποιότητας
4. ΓΙΑΤΣΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Υπηρεσίες πραγματογνώμονα ασφαλίσεων
5. ΓΚΑΤΖΟΓΛΟΥ    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΤΟΥ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής
6. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ     ΜΠΟΥΛΕΝΤ   ΤΟΥ

ΜΕΜΕΤ

Υπηρεσίες ασφαλιστικού πράκτορα
7. ΔΕΜΙΡΗΣ     ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ         ΤΟΥ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Υπηρεσίες συντήρησης κι επισκευής αυτοκινήτων
8. ΕΥΚΑΡΠΙΔΗΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΤΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια
9. ΘΥΜΙΚΙΩΤΗΣ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ    ΤΟΥ

ΑΡΧΟΝΤΗ

Υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια
10. ΙΣΠΥΡΛΙΔΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΤΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Υπηρεσίες γυμναστηρίου
11. ΚΑΝΤΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων
12. ΚΑΡΑ      ΜΕΜΕΤ    ΕΡΧΑΝ      ΤΟΥ

ΜΟΥΣΤΑΦΑ

Υπηρεσίες βαφής αμαξώματος επιβατηγών και ελαφρών

αυτοκινήτων

13. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ       ΛΑΜΠΡΙΝΗ    ΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο
14. ΚΟΜΝΗΝΟΥ     ΕΥΡΙΔΙΚΗ     ΤΟΥ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Υπηρεσίες εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών (κομμωτικής)
15. ΛΑΙΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο, ταβέρνα,

ψαροταβέρνα, ψησταριά

16. ΜΟΛΛΑ ΧΟΥΣΕΙΝ  ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΤΟΥ

ΟΡΑΛ

Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης άλλων μηχανημάτων

γενικής χρήσης

17. ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΤΟΥ

ΙΩΑΝΝΗ

Υπηρεσίες φροντιστηρίου ξένων γλωσσών
18. ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής
19. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ Υπηρεσίες  φροντιστηρίου  θετικών    ή  θεωρητικών

επιστημών)

20. ΟΡΤΑΚΤΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Υπηρεσίες σχολών γλωσσών
21. ΠΑΣΟΓΛΟΥ ΡΙΔΒΑΝ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΦΕΡ Υπηρεσίες παροχής γευμάτων – εστιατόριο

 

22. ΠΕΡΩΝΗΣ     ΘΕΟΔΩΡΟΣ        ΤΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής
23. ΠΗΛΙΚΙΔΗΣ  ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ  ΤΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο
24. ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ         ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ        ΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Υπηρεσίες  συντήρησης  κι    επισκευής  μηχανοκίνητων

οχημάτων

25. ΤΑΣΙΔΗΣ     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ         ΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Υπηρεσίες αγροτικών μηχανημάτων
26. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ   ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΣ     ΤΟΥ

ΚΟΣΜΑ

Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων
27. ΧΑΣΑΝ ΑΧΜΕΤ ΤΟΥ ΑΛΗ Υπηρεσίες  συντήρησης  και  επισκευής μηχανοκίνητων

οχημάτων

28. ΧΑΣΑΝ ΜΕΣΟΥΤ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ Υπηρεσίες φωτογράφισης
29. ΧΑΤΖΗΒΛΑΣΙΟΥ    ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ     ΤΟΥ

ΑΡΓΥΡΙΟΥ

Υπηρεσίες υπεραστικών μεταφορών
30. ΧΟΥΣΕΙΝ ΝΙΧΑΤ ΤΟΥ ΧΟΥΣΕΙΝ Υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια
31. ΧΟΥΣΕΙΝ  ΧΟΥΣΕΙΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΤΟΥ

ΧΑΣΑΝ

Υπηρεσίες κουρείου

 

ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
1. ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΗΣ     ΚΥΡΙΑΚΟΣ         ΤΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις
2. ΖΑΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Επεξεργασία τσαγιού και καφέ
3. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Παραγωγή τυροπιτών, σάντουιτς και παρομοίων

ειδών

4. ΚΙΟΡ ΧΑΣΑΝ ΓΙΟΥΤΖΕΛ ΤΟΥ ΧΟΥΣΕΙΝ Παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής
5. ΡΕΣΤΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Εργασίες γεωτρήσεων
6. ΧΑΒΙΑΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Εργασίες εγκαταστάσεων θέρμανσης, αερισμού και

κλιματισμού

7. ΧΑΣΑΝ ΜΕΧΜΕΤ ΤΟΥ ΙΣΜΑΗΛ Παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής
8. ΧΑΣΑΝ ΧΑΣΑΝ ΤΟΥ ΜΕΧΜΕΤ Παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής

 

ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
1. ΑΜΕΤ ΜΟΥΡΑΤ ΤΟΥ ΝΕΤΖΑΤΙΝ Λιανικό εμπόριο Η/Υ
2. ΒΕΡΤΙΚΟΒΑ   ΛΙΟΥΝΤΜΗΛΑ   ΤΟΥ

ΒΙΑΤΣΕΣΛΑΒ

Λιανικό εμπόριο καλλυντικών
3. ΓΚΑΤΖΟΥΔΗ        ΔΕΣΠΟΙΝΑ        ΤΟΥ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Λιανικό εμπόριο γυναικείων ετοίμων ενδυμάτων
4. ΙΜΠΡΑΜ ΚΙΑΜΗΛ ΤΟΥ ΜΕΧΜΕΤ Λιανικό εμπόριο ειδών νεωτερισμών
5. ΚΑΣΠΑΡΙΑΝ ΤΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΡΑΝ Λιανικό εμπόριο οπτικών ειδών
6. ΚΑΤΡΑΝΤΖΗ   ΧΑΣΑΝΟΓΛΟΥ    ΤΑΡΙΚ

ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ

Χονδρικό  εμπόριο  ανταλλακτικών  και  εξαρτημάτων

μηχανοκίνητων οχημάτων

7. ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ Αγοραπωλησία κτιρίων κατοικιών  και οικοπέδων για

κτίρια κατοικιών

8. ΚΙΝΤΣ ΕΡΚΑΝ ΤΟΥ ΝΙΑΖΗ Λιανικό εμπόριο πορτών, παραθύρων
9. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΑΛΗ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ Λιανικό εμπόριο γύψινων προϊόντων
10. ΜΟΥΜΙΝ ΟΜΕΡ ΤΟΥ ΣΑΛΗΜ Λιανικό εμπόριο (πρατήριο) βενζίνης
11. ΝΤΙΚΜΕ ΣΑΝΤΑΤ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ Λιανικό εμπόριο κρέατος
12. ΠΕΧΛΕΒΑΝΗ      ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ     ΤΟΥ

ΙΩΑΚΕΙΜ

Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων
13. ΣΑΛΗ ΣΙΝΑΝ ΤΟΥ ΡΕΤΖΕΠ Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού
14. ΣΑΡΙΤΖΑΛΗ ΕΡΧΑΝ ΤΟΥ ΣΑΙΤ Λιανικό εμπόριο ειδών υγιεινής
15. ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Λιανικό εμπόριο πυροσβεστήρων

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της παρουσίασης.

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood