Για μια ακόμη χρονιά ο δραστήριος σύλλογος καρκινοπαθών Ροδόπης “Δύναμη Ψυχής”, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού κάθε Οκτώβριο, διοργάνωσε σχετική εκδήλωση με θέμα “Ενημερώνω, φροντίζω, υποστηρίζω, τον ογκολογικό ασθενή” και με κεντρικό μήνυμα “Ο καρκίνος δεν σταματά την πορεία μας και μας αφορά όλους”.


Ο Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Στέλιος Κακολύρης, αναφέρθηκε στη σημασία του τρόπου γνωστοποίησης της διάγνωσης του καρκίνου στον ασθενή, σημειώνοντας πως εξελισσόμενη η επιστήμη της ιατρικής, έχει οδηγήσει στο να αντιμετωπίζεται όλο και πιο αποτελεσματικά ο καρκίνος.

Η ψυχολόγος Αγγελική Γιαντσελίδου, μίλησε για τη σημασία και τους τρόπους της ψυχολογικής υποστήριξης των καρκινοπαθών.

Ο κ. Κακολύρης ερωτηθείς σχετικά, αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της μείωσης του μέσου όρου της ηλικίας όπου εμφανίζεται ο καρκίνος στις μέρες, την ώρα ωστόσο που γίνεται κατορθωτή η μείωση των θανάτων από καρκίνο.

Η πρόεδρος του συλλόγου “Δύναμη Ψυχής” Ροδούλα Κοκκινάκη, κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στις δραστηριότητές του, όπως σε αυτήν της Τρίτης 24/10, στις 5 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, με σύνθημα “Περπατάμε με δύναμη ψυχής”.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ