Το 2ο εσωτερικό τουρνουά πετοσφαίρισης κοριτσιών, διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΚΑΔΗΜΙΑ Κομοτηνής, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ίδρυσή του με στόχο την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του βόλεϊ μέσα από μια συνεχή προσπάθεια για άρτια οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία των τμημάτων της ομάδας.

Οι επιδιώξεις του εσωτερικού τουρνουά επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση της εργασίας που επιτελείται στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ, στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των αθλητριών διαφορετικών ηλικιών, και στην παροχή αγωνιστικών εμπειριών μέσα στα πλαίσια της σωστής αθλητικής συμπεριφοράς.

Το πρόγραμμα άνοιξαν τα τμήματα της Α΄- Δ΄ Δημοτικού με απλές ασκήσεις και αγώνα επίδειξης 3Χ3 , ακολούθησαν οι αθλήτριες της Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού με σύνθετο ασκησιολόγιο και αγώνα μίνι βόλεϊ, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους αγώνες 6Χ6 των κοριτσιών Γυμνασίου και Λυκείου.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Ελένη Κουφού, σε όλες τις αθλήτριες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα παρουσία γονέων και φίλων, ενώ κόπηκε και η καθιερωμένη τούρτα γενεθλίων.

Το προφίλ του συλλόγου

Τις αναπτυξιακές δομές της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ και την οργάνωση των τμημάτων πετοσφαίρισης, σχεδιάζουν και συντονίζουν η Τζούλια Κουφού, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Φυσική Αγωγή και προπονήτρια πετοσφαίρισης, και η Κλεοπάτρα Κωνσταντινίδου, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και προπονήτρια πετοσφαίρισης με έμφαση στις αναπτυξιακές ηλικίες. Στην τεχνική καθοδήγηση των αθλητριών ανήκει η Αγγελική Λαμπροπούλου, παίκτρια πετοσφαίρισης εθνικών κατηγοριών, με πιστοποίηση παρακολούθησης σεμιναρίων προπονητικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του Διπλώματος της σχολής διαιτησίας πετοσφαίρισης του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Βορείου Ελλάδος, και πτυχιούχος του Ελληνικής Φιλολογίας.

Τα τμήματα των αναπτυξιακών ηλικιών της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ περιλαμβάνουν αγόρια και κορίτσια προσχολικής ηλικίας (baby volley), αγόρια και κορίτσια Δημοτικού Σχολείου σε τρεις κύκλους (pro mini & mini volley: Α & Β, Γ & Δ, Ε & ΣΤ τάξεις), και κορίτσια Γυμνασίου – Λυκείου (παγκορασίδες – κορασίδες).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από το τουρνουά, που διεξήχθη υπό την υγειονομική κάλυψη εθελοντών διασωστών

του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού