Όπως κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων, έτσι και φέτος, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης, διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία για τα μέλη της αλλά και καλώντας και το ευρύ κοινό.

Για “μέρα ανθρωπιάς” μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ανέστης Βαφειάδης, σημειώνοντας οτι ανά πάσα στιγμή ο καθένας μας μπορεί να χρειαστεί αίμα.

ΑΙΜ3 (1)

Τη δράση υποστήριξε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, με την Πρόεδρό του κ. Κική Κωνσταντινίδου να υπογραμμίζει την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Όπως κάθε ανάλογη δράση, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, συνέπραξε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

ΑΙΜ2 (1)

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών κ. Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, εξάροντας την πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΣ, η Θράκη προσφέρει το 1/3 πανελλαδικώς του εθελοντικού αίματος, ενώ στηλιτεύοντας τις πολιτικές που εφαρμόζονται στον συγκεκριμένο τομέα, τόνισε οτι εάν οι πόροι που δίνονται για την εισαγωγή αίματος από την Ελβετία κατευθύνονταν στην πλήρη στελέχωση των αιμοδοτικών μονάδων των νοσοκομείων, τότε στη χώρα μας θα υπήρχε υπερεπάρκεια αίματος.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΙΜ1 (1) ΑΙΜ8 (1)

ΑΙΜ7Α ΑΙΜ10 (1)

 

ΑΙΜ5 (1) ΑΙΜ11 (1)

ΑΙΜ9 ΑΙΜ4