Στις 7 απόψε η ανοιχτή πολιτική ομιλία του στο ξενοδοχείο Chris and Eve της Κομοτηνής.

Υπέρ μιας υγιούς, δυναμικά παραγωγικής, ανταγωνιστικής οικονομίας, στον αντίποδα των μοντέλων που βασίζονται στις επιδοματικές πολιτικές, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σύσκεψη της οποίας προεδρεύει αυτή την ώρα με Δημάρχους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, υπερθεμάτισε υπέρ της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, προτάσσοντας την υποστήριξη του τουριστικού τομέα σε συνδυασμό με την ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου.

Ως γνώμονα, δε, των συγκεκριμένων κατευθύνσεων, όρισε τη «σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με την κοινωνία».

Ο κ. Μητσοτάκης, που για το προγραμματικό σχέδιο της ΝΔ για την ΑΜ-Θ, θα μιλήσει αναλυτικά στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Chris and Eve της Κομοτηνής, δεν παρέλειψε ακόμη να εξάρει το έργο του αειμνήστου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη, «που αγαπούσε τον τόπο του και αγωνιζόταν με πάθος γι’ αυτόν», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί από το πρωί διήμερη περιοδεία του στη Θράκη, και νωρίτερα βρέθηκε στον νομό Ξάνθης όπου συνομίλησε με επαγγελματίες και νέους στην αγορά της πόλης, ενώ κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο Αβδήρων δήλωσε:

«Κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι γεμάτη από σπάνιους πολιτιστικούς θησαυρούς. Εδώ, αυτό το μικρό αλλά εξαιρετικά ποιοτικό μουσείο, επιβεβαιώνει γιατί ο πολιτισμός σε συνδυασμό με τον τουρισμό αποτελούν την αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και στην προϊσταμένη για την εξαιρετική δουλειά την οποία έχουν κάνει στην ανάδειξη της σπάνιας πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς αυτού του τόσο ιδιαίτερου τόπου».