«Καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οποιαδήποτε σύμπραξη με τον Τσίπρα θα σημάνει πολύ μεγάλη ζημιά για τη χώρα». Σε αυτή τη φράση συνόψισε τον πυρήνα των προτάσεών του για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, από την Κομοτηνή, την οποία επισκέφθηκε (συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. Ευγενία Μανωλίδου) για δεύτερη φορά ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, συνομιλώντας με πολίτες σε κεντρική καφετέρια της πόλης. Αναφερόμενος ταυτόχρονα στην αναγκαιότητα της άρδην αναμόρφωσης του κόμματος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι επιθυμεί μια ανοιχτή και συμμετοχική Νέα Δημοκρατία, όπου τις αποφάσεις δεν θα τις λαμβάνει κάποιο «κονκλάβιο» της Αθήνας, ούτε τα ίδια πρόσωπα θα κατέχουν τις ίδιες καρέκλες για δεκαετίες, αλλά θα δοθούν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και οι ΝΟΔΕ θα έχουν ρόλο. Και επειδή όλα αυτά προϋποθέτουν ρηξικέλευθες αποφάσεις, παρέπεμψε στην πολιτική του διαδρομή, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν φοβάται να λαμβάνει αποφάσεις.

Ερωτηθείς από το κοινό σχετικά με τη στάση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τάσσεται υπέρ της πολιτικής σταθερότητας, ο κ. Γεωργιάδης καταρχήν εξήρε την τεχνοκρατική αρτιότητα του πρώην υπουργού οικονομικών, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούσε για πολιτικές παρεμβάσεις και τον χαρακτήριζε «οικονομικό δολοφόνο» ενώ τώρα αναγνωρίζει σε αυτόν θετικό ρόλο. Συνάμα, σε ερώτημα σχετικά με το απαιτούμενο μοντέλο ανάκαμψης της οικονομίας, υπογράμμισε με έμφαση τη θέση του υπέρ της μείωσης των φόρων, η οποία να συνοδεύεται από μεταρρυθμίσεις όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, αλλά και από εμπροσθοβαρείς ιδιωτικοποιήσεις, καθώς όλα αυτά αποτυπώνονται σε χρήμα και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε αισιόδοξος ότι θα γίνουν οι εκλογές την Κυριακή 20/12, παρά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε με τη διαδικασία ανάδειξης τεχνικού αναδόχου για τη διενέργειά τους, ενώ έκανε λόγο για μη προβλέψιμο αποτέλεσμα.

Ο κ. Γεωργιάδης για μια ακόμη φορά ζήτησε από την τοπική κοινωνία της Ροδόπης να τον θεωρεί οιονεί τοπικό Βουλευτή, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του να προωθεί τα προβλήματα, τα ζητήματα, τα αιτήματα της περιοχής, όπως ήδη έπραξε με την κοινοβουλευτική του Ερώτηση για το νοσοκομείο Κομοτηνής.

Ο εκπρόσωπός του στη ΝΟΔΕ Ροδόπης, ιατρός κ. Δημήτρης Χαδόλιας, εξήρε το ήθος του κ. Γεωργιάδη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι λέει αλήθειες, και τον χαρακτήρισε «ασφαλέστερο όχημα για μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία που θα αλλάξει την Ελλάδα».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ