Μια ακόμη εκπαιδευτική χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχίες για το Ωδείο Κόψα Κομοτηνής, η Διεύθυνση του οποίου οργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη ετήσια διήμερη συναυλία με σκοπό την παρουσίαση της δουλειάς και της προόδου που σημειώνουν οι μαθητές του Ωδείου, αλλά και την εξοικείωσή τους με την εμφάνισή τους ενώπιον κοινού, όπως εξήγησε ο Διευθυντής κ. Δημήτρης Κόψας.

Το διήμερο των συναυλιών έκλεισε την αυλαία των φετινών δράσεων του Ωδείου Κόψα, που κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχε ακόμη διοργανώσει συναυλία του μοντέρνου τμήματος (στο πλαίσιο των «Ελευθερίων» Κομοτηνής) και συναυλία φιλανθρωπικού σκοπού σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία, μαθητές του διακρίθηκαν στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, ενώ εκπροσωπήθηκε και στο συνέδριο για τον μητρικό θηλασμό που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

 

Συνολικά 180 μαθήτριες και μαθητές του Ωδείου παρουσίασαν ατομικές και ομαδικές εκτελέσεις, έργων για κιθάρα, βιολί, πιάνο, αρμόνιο, μπουζούκι, κλαρινέτο, τρομπέτα, παραδοσιακό καβάλι, αποσπασμάτων όπερας, φωνητικών συνόλων, και συνόλων εγχόρδων αλλά και πνευστών.

Το Ωδείο Κόψα λειτουργεί αδιαλείπτως στην Κομοτηνή από το 1998, με τμήματα για κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο, αρμόνιο, βιολί, μπουζούκι, κλαρινέτο, ντραμς, παραδοσιακά όργανα, ανώτερα θεωρητικά, βυζαντινή μουσική.