Με “ζωντανή” μετάδοση των εκδηλώσεων σε πέντε σημεία της Κομοτηνής.

Αύριο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ξεκινά το 3ο Φεστιβάλ «Via Egnatia» Ροδπόπης, το οποίο θα διαρκέσει ως και την Κυριακή 24 του μηνός περιλαμβάνοντας σειρά εκδηλώσεων.

Η αυλαία ανοίγει αύριο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, με την ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα – ανοιχτή συζήτηση, κατά την οποία με τη συμμετοχή καθηγητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και αρχαιολόγων, θα αναπτυχθεί επιστημονική προσέγγιση της γεωπολιτικής σημασίας της Εγνατίας Οδού. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφίας με αρχαιολογικά ευρήματα επί της Εγνατίας Οδού.

21845377 681831782008592 665213291 oΤο πρωί του Σαββάτου 23 του μήνα ανήκει στα παιδιά, καθώς στο πάρκο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ θα παρουσιαστεί παράσταση Καραγκιόζη με θέμα τη δράση «Via Egnatia», ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα διεξαχθεί το «1ο Via Egnatia Run Κομοτηνής», με αφετηρία το πάρκο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και σημείο τερματισμού το Βυζαντινό Τείχος, όπου θα ακολουθήσει συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «Κόζα Μόστρα».

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο Βυζαντινό Τείχος, με μουσικές εκδηλώσεις και τη συμμετοχή dj’s και τοπικών συγκροτημάτων, ενώ θα προσφέρονται ροφήματα καφέ από καφεπώλες της περιοχής.

Η καινοτομία

Όλες οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται «ζωντανά» μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης και οθονών προβολής στα ακόλουθα σημεία της Κομοτηνής: Βυζαντινό Τείχος, Σιδηροδρομικό Σταθμό, αύλειο χώρο Μεγάρου Μουσικής, κεντρική Πλατεία Κομοτηνής – Ηρώο (Σπαθί), και στην οδό Βενιζέλου. Η «ζωντανή» μετάδοση συνιστά μια καινοτομία του Φεστιβάλ «Via Egnatia» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των εκδηλώσεων από το ευρύ κοινό και τους επισκέπτες της πόλης, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία στους χώρους δράσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 22/9

19:00 – 21:00, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης: Ενημερωτική εκδήλωση – Ημερίδα – Συζήτηση, για την ανάδειξη της γεωπολιτικής σημασίας της Εγνατίας Οδού / Εισηγήσεις από τους: Γεώργιο Χαριζάνη (Λέκτορα Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ), Ιωάννη Μπακιρτζή (Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ) / Έκθεση φωτογραφίας αρχαίων ευρημάτων της Εγνατίας Οδού.

Σάββατο 23/9

11:00 – 13:00, στο Πάρκο Περιφέρειας ΑΜ-Θ: Θέατρο Σκιών / Θεατρική παράσταση σχετική με τη δράση «Via EgnatiaIA» (κυρίως για παιδιά).

18:30 στο Πάρκο Περιφέρειας ΑΜ-Θ: Εκκίνηση του αγώνα δρόμου πόλης Κομοτηνής «Via Egnatia Run».

20:00 – 21:00 στο Βυζαντινό Τείχος: Τερματισμός του «Via Egnatia Run», απονομές μεταλλείων και βεβαιώσεων συμμετοχής.

21:00 – 23:00 στο Βυζαντινό Τείχος: Κεντρική μουσική εκδήλωση με την μπάντα «Κόζα Μόστρα».

Κυριακή 24/9

18:00 – 20:00 στο Βυζαντινό Τείχος: Μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή dj’s και δωρεάν προσφορά ροφημάτων καφέ από καφεπώλες της περιοχής.

20:00 – 23:00 στο Βυζαντινό Τείχος: Μουσική εκδήλωση – «1η Μουσική Συνάντηση Τοπικών Συγκροτημάτων Ροδόπης».