Με Αγιασμό και χορό, με επίγνωση του πολύμορφου αποτυπώματός του στον τόπο αλλά και με ταπεινότητα, και με την ηπειρώτικη φλόγα της δημιουργίας να παραμένει άσβεστη, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης … “άνοιξε πανιά” για το ταξίδι και της φετινής χορευτικής-εκπαιδευτικής χρονιάς.

Υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, και παρουσία εκπροσώπων του Δήμου και άλλων πολιτιστικών συλλόγων, οι Ηπειρώτες υποσχέθηκαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: να συνεισφέρουν στην προκοπή του τόπου μέσα από τις δράσεις τους και τις συνεργασίες τους. Πρόσφεραν, δε, παραδοσιακό τσίπουρο και χειροποίητες ηπειρώτικες πίτες, και φυσικά…έσυραν τον χορό.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Τζαμπάζης, ανέφερε οτι ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης είναι ο αρχαιότερος στην περιοχή, ιδρυθείς το 1926, οτι έχει συνεισφέρει όλες αυτές τις δεκαετίες τα μάλα στην οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ζωή του τόπου, καθώς και:

Τον Δήμαρχο Κομοτηνής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Επισκόπου, του κ. Τζαπάζη και του κ. Πολιτειάδη.

Ο Αγιασμός τελέστηκε στον χώρο του Συλλόγου στην Καπναποθήκη, όπου έχουν μεταφερθεί, φυλάσσονται και εκτίθενται, τα έπιπλα από το αρχοντικό της Κικής Δίντσογλου-Σκουτέρη, ευεργέτιδος της Κομοτηνής και νονά του Γ. Τζαμπάζη, η οποία απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο, καθώς και μία αυθεντική γυναικεία παραδοσιακή ηπειρώτικη φορεσιά, δωρεά του Μανώλη Κόκα (τη φορούσε η μητέρα του), στον Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης.

Αυθεντική γυναικεία παραδοσιακή φορεσιά, δωρεά του Μανώλη Κόκα (τη φορούσε η μητέρα του), στον Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ