Κομοτηνή: Με τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα 43 χρόνια από την αποφράδα ημέρα εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, ξεκίνησε, και με το κοινό να αποθεώνει τους αθλητές, ολοκληρώθηκε, ο αγώνας Ελλάδας-Κύπρου με τον οποίο έπεσε η αυλαία του διεθνούς φιλικού τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο, στο οποίο συμμετείχε και η εθνική ομάδα της Βουλγαρίας, και το οποίο διοργάνωσαν ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία “Ηρόδικος”, η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), και ο Δήμος Κομοτηνής, με Μεγάλο Χορηγό τα Αστικά Κομοτηνής.

Για την ιστορία, η εθνική Ελλάδος αναδείχθηκε νικήτρια της διοργάνωσης επικρατώντας με 72-36 της Βουλγαρίας και με 62-29 της Κύπρου, δείχνοντας να είναι σε καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού της Τσεχίας, ενώ τη δεύτερη θέση απέσπασε η εθνική Βουλγαρία νικώντας στην παράταση την Κύπρο με σκορ 53-51.

Η ουσία ωστόσο είναι άλλη, και αφορά στην υποστήριξη που χρήζει σε όλους τους τομείς το αναπηρικό κίνημα και ειδικότερα η άθληση των ατόμων με αναπηρία.

Όσοι παρακολούθησαν εξάλλου τους αγώνες του τουρνουά της Κομοτηνής, στους οποίους δόθηκαν σκληρές μάχες στο παρκέ στο πλαίσιο πάντα του ευ αγωνίζεσθαι, αντιλήφθηκαν τη δύναμη ψυχής των αθλητών, όπως επισήμανε και η Πρόεδρος του Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδεία και Αθλητισμού Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου, που εκπροσώπησε τον συνδιοργανωτή Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα λόγω υποχρεώσεών του στην ΚΕΔΕ.

Το αυτό άλλωστε υπογράμμισε και ο πρώην αρχηγός και πρώην προπονητής της εθνικής μπάσκετ ανδρών, Παναγιώτης Γιαννάκης, που παρακολούθησε την τελευταία αγωνιστική μέρα του τουρνουά. Μάλιστα ο “δράκος” του ελληνικού μπάσκετ, συνεχάρη τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους φιλάθλους, και κατέθεσε την αρωγή του στους σχεδιασμούς των σωματείων “Ηρόδικος” και “Περπατώ” της περιοχής για την ανάπτυξη του αθλήματος καθώς σκοπεύουν να “κατεβάσουν” ομάδα στο προσεχές εθνικό πρωτάθλημα.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης εντυπωσίασε με την απλότητά του και με τη διάθεση να μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες με κοινό και αθλητές, φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους, πραγματοποίησε μέρος των βραβεύσεων, ενώ βραβεύθηκε και ο ίδιος για τη μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ