Ο νέος τουριστικός ιστότοπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, είναι διαθέσιμος στη διεύθυνση www.emtgreece.com.

Η ονοματοδοσία του είναι ο συνδυασμός από τα ακρώνυμα του Eastern Macedonia Thrace, και τη δυναμική της ονομασίας της χώρας προέλευσης, Greece.

Η νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ είναι μοντέρνα, ευχάριστη και χρηστική, με καλόγουστο σχεδιασμό, φωτογραφίες που σε ταξιδεύουν, κείμενα περιεκτικά, σύγχρονους χάρτες και γενικές πληροφορίες.

Η ιστοσελίδα είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε να γίνεται εύκολη η περιήγηση του επισκέπτη, να αναζητά γρήγορα τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν για κάθε μία περιφερειακή ενότητα, και για όλα τα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφθεί, τη γαστρονομία, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, καθώς και όλες τις σχετικές πληροφορίες, όπως: θέση στον χάρτη, αποστάσεις, ώρες λειτουργίας, καιρός, κ.ά.

Ο ιστότοπος προσφέρεται σε επτά γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά, τουρκικά, βουλγαρικά και ρουμανικά), ενώ είναι προσβάσιμος τόσο από υπολογιστή όσο και από φορητές συσκευές (smartphones, tablets).

Επίσης, έχει προστεθεί στη σελίδα μια πρωτοποριακή εφαρμογή, το Trip Planner, μέσα από το οποίο ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να προγραμματίζει το ταξίδι του με βάση τα ενδιαφέροντά του και να εκτυπώσει κάθε πληροφορία. Η εφαρμογή αυτή έχει αναπτυχθεί με σύγχρονες τεχνολογίες ώστε να είναι επεκτάσιμη και να εμπλουτίζεται συνεχώς.

Δείτε σχετικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη: