Ο Κομοτηναίος Σπύρος Νταντανίδης με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «The journey of our masks» που αναδεικνύει την κοινωνική συμπερίληψη μέσω της τέχνης, είναι ένας από τους νικητές του Διαγωνιστικού Τμήματος Κινηματογραφικών Ταινιών του 2ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, τα τρία βραβεία απονεμήθηκαν στους:

  • Brian Storm για την ταινία μικρού μήκους «The distance between us» που αναδεικνύει τη χειραφέτηση των αναπήρων και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού.

71644b30 vraveio 1

  • Γρηγόρη Ρέντη για το βίντεο κλιπ «Iopathi» που αναδεικνύει την κινηματογραφική αισθητική.

c37ac89b vraveio 2

  • Σπύρο Νταντανίδη για το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «The journey of aour masks» που αναδεικνύει την κοινωνική συμπερίληψη μέσω της τέχνης.

 

Η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείτο από τους:
1. Θάνο Σταυρόπουλο, Συνεργάτη Ξένου Προγράμματος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ο Θάνος Σταυρόπουλος πήρε το μεταπτυχιακό του στο Video and Filmmaking από το Πανεπιστήμιο του Λίνκολν το 2003, και το πτυχίο του στις Καλές Τέχνες από το De Montfort University το 2001. Η αγάπη του για την κινούμενη εικόνα και η πολύχρονη εμπειρία του στη διοργάνωση πολιτιστικών φεστιβάλ τον οδήγησε στη συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2007. Έκτοτε παραμένει σταθερό μέλος της ομάδας προγράμματος και συντονισμού των διοργανώσεων και της ετήσιας δραστηριότητας του Οργανισμού.
2. Γεωργία Φύκα, Κοινωνική Λειτουργός Μ.Α. Disability Studies και ενεργό μέλος της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών (https://www.facebook.com/DisArtMove/).
3. Michael L. Wehmeyer, Ph.D., διακεκριμένο επιστήμονα παγκοσμίως Καθηγητή σε θέματα αυτοπροσδιορισμού και ειδικής αγωγής, με περισσότερα από 425 επιστημονικά άρθρα και 42 βιβλία στο ενεργητικό του, στα θέματα, μεταξύ άλλων, του αυτοπροσδιορισμού, της μετάβασης στην ενήλικη ζωή, και της εκπαίδευσης και συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία (https://specialedu.ku.edu/michael-wehmeyer και https://scholar.google.com/citations?user=ilUhqNgAAAAJ&hl=en).