Μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, και επικράτησης στην Ε.Ε. των προοδευτικών δυνάμεων που θα αναχαιτίσουν τη σύμπραξη νεοφιλελευθέρων-ακροδεξιών και την υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν του Γερμανού με τις ανθελληνικές θέσεις Μάνφρεντ Βέμπερ, έστειλε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, από την Κομοτηνή όπου μίλησε σε πολιτική εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον συνυποψήφιό του Παναγιώτη Κουρουμπλή και την Κομοτηναία συνυποψήφια του Ουφούκ Μουσταφά.

“Οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάρα πολύ κρίσιμες για τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη· ταυτόχρονα είναι και πιο σημαντικές για την Ελλάδα γιατί γίνονται τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά από τις τελευταίες πολιτικές κάλπες”, σημείωσε κατ’ αρχήν ο κ. Παπαδημούλης.

Μέρα με τη νύχτα η σημερινή Ελλάδα με εκείνη του ’15.

Αναδράμοντας στα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε: “Νοιώθω ικανοποίηση ως αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ως επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, διότι σήμερα η εικόνα της Ελλάδας και η κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ καλύτερη από τότε που την παραλάβαμε πριν τέσσερα χρόνια. Τον Γενάρη του ’15 η Ελλάδα βρισκόταν στο πηγάδι μιας κρίσης, ήταν το κλωτσοσκούφι του Σόιμπλε, με τεράστια ύφεση, τεράστια ανεργία, δραματικές κοινωνικές περικοπές, και μια εθνική ταπείνωση, καθώς πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου απέπνεαν εικόνα ρατσισμού εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Σήμερα, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στις προσπάθειες της κυβέρνησης και της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια, η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη, η ανεργία μειώθηκε κατά εννέα μονάδες, χορηγήσαμε κοινωνικό μέρισμα για τρίτη χρονιά, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, θεσμοθετήθηκε η επιδότηση του ενοικίου, έχουμε αρχίσει να επουλώνουμε πληγές, δανειζόμαστε από τις αγορές με επιτόκιο μικρότερο όχι μόνο από τα χρόνια του μνημονίου αλλά και πριν από δεκαπέντε χρόνια, και έχουμε δρομολογήσει κι άλλα θετικά κοινωνικά μέτρα, όπως οι 120 δόσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία. Ακόμη και το ΔΝΤ προβλέπει για την Ελλάδα και ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο της ευρωζώνης – 2,5% για τα επόμενα δύο χρόνια. Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, γι’ αυτό διεκδικούμε τη νίκη και την πρωτιά στις ευρωεκλογές, οι οποίες θα επηρεάσουν καθοριστικά και το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών”.

Στόχος η στρατηγική νίκη επί της δεξιοκρατούμενης-γερμανοκρατούμενης Ευρώπης.

“Όσα πετύχαμε αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί τα πετύχαμε μέσα σε μια δεξιοκρατούμενη, γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, όπου τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον είχε ο κ. Σόιμπλε· και δυστυχώς, αυτή η Ευρώπη – με εξαίρεση την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία – δεν  πήγε προς τα Αριστερά, αντίθετα δυνάμωσε την άκρα Δεξιά, η οποία δυναμώνει γιατί την τρέφουν οι ανισότητες που παράγει ο νεοφιλελευθερισμός, και η ανασφάλεια και ο φόβος που τροφοδοτούν οι ανισότητες και το εμπόριο του φόβου λόγω τρομοκρατίας και του μεταναστευτικού-προσφυγικού”, τόνισε ο ακόμη, και συμπλήρωσε πως “γι’ αυτόν τον λόγο στόχος μας είναι να ηττηθεί η δεξιοκρατούμενη-γερμανοκρατούμενη Ευρώπη που παράγει διαρκώς μεγαλύτερες ανισότητες υπέρ του πλούσιου βορρά και σε βάρος του φτωχού νότου”.

Εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα η ενδεχόμενη εκλογή Βέμπερ με τις ανθελληνικές θέσεις στην Προεδρία της Κομισιόν.

Περαιτέρω ο κ. Παπαδημούλης εξήγησε την αναγκαιότητα να αναχαιτιστεί η υποψηφιότητα Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας: “Γι’ αυτόν τον λόγο προτεραιότητά μας να είναι να νικηθεί η συνεργασία νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών στην Ευρώπη που συμβολίζει η υποψηφιότητα Βέμπερ. Ο Βέμπερ ήταν ο πρώτος που μίλησε για Grexit – πριν και από τον Σόιμπλε – είναι πολύ πιο δεξιός από τον Γιούνγκερ, έχει καθαρά ανθελληνικές θέσεις, και αν τυχόν γινόταν πρόεδρος της Κομισιόν, αυτό θα ήταν ένα πολύ κακό σενάριο για την Ευρώπη και εφιαλτικό για την Ελλάδα. Γιατί Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν, σημαίνει περικοπές στα κοινοτικά κονδύλια για τους αγρότες, για τη συνοχή, για τα διαρθρωτικά ταμεία, στα κονδύλια προς την Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού”.

Ενισχύεται η Προοδευτική Συμμαχία στην Ε.Ε.

Αναφερόμενος στο διαμορφούμενο προοδευτικό μέτωπο στην Ε.Ε. κατά της υποψηφιότητας Βέμπερ, στο οποίο φαίνεται να συγκλίνει και ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε: “Αποτελεί και προσωπικός μου στόχος ζωής να δημιουργήσουμε μια πλειοψηφία στο νέο ευρωκοινοβούλιο, με μια ισχυρή ευρωομάδα ου ΣΥΡΙΖΑ, με ισχυρή Αριστερά, που να πει όχι στην υποψηφιότητα Βέμπερ και να την ακυρώσει γιατί για να γίνει κάποιος πρόεδρος της Κομισιόν χρειάζεται να έχει την ψήφο εμπιστοσύνης του ευρωκοινοβουλίου. Σήμερα έχουμε εξασφαλίσει το όχι της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων, και είμαστε πολύ κοντά στο να εξασφαλίσουμε και το όχι των Φιλελευθέρων και του Γάλλου προέδρου Μακρόν, και να διαμορφώσουμε μια πλειοψηφία ικανή να πει όχι σε αυτή τη δεξιοκρατούμενη-γερμανοκρατούμενη Ευρώπη”.

Κάποιοι θα…σπάσουν τα μολύβια τους το βράδυ της 26ης Μαΐου.

Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κατέθεσε την πεποίθησή του οτι οι κάλπες των ευρωπαϊκών εκλογών στην Ελλάδα θα αναδείξουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, προς απογοήτευση εκείνων που προβλέπουν περίπατο της ΝΔ: “Επισκεπτόμενος όλη τη χώρα, έχω εδραία την πεποίθηση ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας θα είναι πολύ πιο ψηλά από αυτά που προβλέπουν κάποιες δημοσκοπήσεις, και το βράδυ της 26ης Μαΐου όσοι προβλέπουν και γράφουν για μεγάλες και διψήφιες δήθεν διαφορές υπέρ της ΝΔ, θα…σπάσουν τα μολύβια τους”, τόνισε χαρακτηριστικά.