Με μια “πύρινη”, όπως συνηθίζει, ομιλία, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επανέρχεται στα πολιτικά πράγματα της χώρας, εξαπολύοντας σφοδρό πυρ κατά πάντων, με αναφορές οι οποίες θα απασχολήσουν τη δημοσιότητα – σχολιάζεται ήδη όμως και το ότι εμφανίστηκε αδυνατισμένος κατά δεκάδες κιλά!

Ο Πάνος Καμμένος, προσκεκλημένος στην επιστημονική ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών (ΙΓΜΕΑ) στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με θέμα “Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στον ζωτικό χώρο της ανατολικής Μεσογείου και οι αλληλεπιδράσεις τους με το διεθνές περιβάλλον”, μίλησε με πρωτοφανή σκληρότητα για πολλά θέματα, κι αν και δήλωσε εκτός πολιτικής, είναι μάλλον ασφαλές το συμπέρασμα ότι η ομιλία του σηματοδοτεί τη δημιουργία του πλαισίου για δυναμικής επιστροφή του στην πολιτική σκηνή…εάν το επιτρέψουν και οι δημοσκοπήσεις.

  • Για το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας.

Ο Πάνος Καμμένος προχώρησε στην καταγγελία ότι αμέσως μετά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διεκόπησαν οι σχέσεις με αξιωματικούς του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Είπε ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολές στους αξιωματικούς να “φρεσκάρουν” τη γνωριμία με Λίβυους συμμαθητές τους στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενίσχυε η Ελλάδα ακόμα και στρατιωτικά τον Χάφταρ και τις δυνάμεις του, χωρίς να επεκταθεί. Πρόσθεσε ότι στην Τρίπολη κυβερνά “τουρκικής καταγωγής πολιτικός”, εννοώντας τον Σάραζ, ο οποίος είπε ανοιχτά ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. Για τη συμφωνία “οριοθέτησης” ΑΟΖ ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση της Τρίπολης, αποδέχθηκε ότι δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, αλλά σχολίασε πως “η συμφωνία είναι άκυρη αλλά θα επιφέρει αποτελέσματα”

  • Οι “προδοτικές συμπεριφορές” και η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων να συντρίψουν όποιον αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία.

Ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι “η Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία”, και δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ αλλά και να έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως επιτρέπει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Στο σημείο αυτό εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον Ελλήνων πολιτικών. Είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε φιλοαμερικάνους, φιλορώσους, αλλά…αναζητούμε φιλέλληνες! Αποκάλεσε “προδοτικές” τις δηλώσεις τύπου “να μην είμαστε μονοφαγάδες”, υπονοώντας τη σχετική αναφορά του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. “Είναι προδοσία η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων”, πρόσθεσε, και αναφέρθηκε στα “διαδικτυακά τρολ” συγκεκριμένων πολιτικών χώρων που αποκαλούν το Καστελόριζο “έναν βράχο 50 μέτρων”, θέτοντας το ερώτημα: “Θα σκοτωθούμε μεταξύ μας;”… Για να δώσει την απάντηση “ναι θα σκοτωθούμε μεταξύ μας”! “Σας διαβεβαιώ”, συνέχισε, ότι “οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν όποιον αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία”…

  • Εξοπλιστικά, υπερπλεόνασμα και γιατί “οι Τούρκοι δεν μου κουνήθηκαν”.

Ως πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα που ξεκίνησαν επί της θητείας του, καταγγέλλοντας ότι σταμάτησαν όλα και αναρωτήθηκε γιατί να καθυστερήσουμε έναν χρόνο τα F-16;”, αλλά επαίνεσε τον σημερινό ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλο και τον ΥΦΕΘΑ Στεφανή, που όπως είπε έφεραν επιτέλους το θέμα στη Βουλή. Αναφέρθηκε επικριτικά και στο θέμα των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροχημάτων HERON που θα αποκτούσε η χώρα μέσω χρονομερισματικής μίσθωσης (leasing), κάνοντας και σε αυτό το θέμα καταγγελία απαράδεκτης καθυστέρησης. Κατά τα άλλα, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πολίτης και έξω από την πολιτική. Τόνισε ότι μέρος του υπερπλεονάσματος θα έπρεπε να δοθεί για ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μιλώντας για τη θητεία του στο ΥΠΕΘΑ, υπογράμμισε εμφατικά ότι “μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τον πόλεμο, δεν υπάρχει άλλος από το να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο”. Προχώρησε μάλιστα περισσότερο, δίνοντας ένα παράδειγμα από τα πρώτα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου στην πολιτική, με την ιστορική ρήση του το 1976 προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που κυβερνούσε, “Βυθίσατε το Χόρα”, υποστηρίζοντας ότι “τότε αποφύγαμε τον πόλεμο διότι οι Τούρκοι ήταν σίγουροι ότι θα κάνουμε πόλεμο”…

Υπεραμυνόμενος των επιλογών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υποστήριξε ότι “δε μου πέρασε το Μπαρμπαρός στην Κύπρο διότι ήξεραν ότι οι κανόνες εμπλοκής ήταν απελευθερωμένοι”! Δηλαδή, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν εντολή ακόμα και να το βυθίσουν.

ecd03fe2 omilia kammenou 2

  • “Εγκλημάτησε η ελληνική εκκλησία με την αναγνώριση της παράνομης ουκρανικής εκκλησίας”.

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της Εκκλησίας της Ελλάδας και προσωπικά κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κατηγορώντας τον για την αναγνώριση της “παράνομης ουκρανικής εκκλησίας”, παρ’ ότι ο ίδιος τον είχε προειδοποιήσει προσωπικά, όπως ανέφερε. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι θα φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος προσωπικά για ό,τι συμβεί, λέγοντας πως “εγκλημάτησαν”, καθώς πριν και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, αναγνώρισαν την “παράνομη ουκρανική εκκλησία”, με συνέπεια, με αυτή την τόσο προκλητική έναντι της Ρωσίας ενέργεια, να “αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για τη μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχαν δώσει οι Ρώσοι” στις συμφωνίες που είχαν γίνει. Κατηγόρησε τους ιεράρχες ότι με όσα έκαναν είχαν στόχο “να κάνουν τους αρεστούς στο Φανάρι και να υποκύψουν στις πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων”, πετυχαίνοντας όμως αποκλειστικά και μόνο “να βάλουν τη Ρωσία απέναντί μας”. Κατέληξε δε υπογραμμίζοντας, ότι “έχουν απόλυτη ευθύνη διότι προειδοποιήθηκαν”, ο δε Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσωπικά από τον ίδιο.

  • Το “σχιζοφρενές κτήνος Ερντογάν” και οι “πατριώτες Τούρκοι στρατιωτικοί”.

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει προηγούμενο. Τον αποκάλεσε “σχιζοφρενή δικτάτορα, κτήνος που δολοφονεί παιδιά και εξαφανίζει λαούς”. Η “έκπληξη” όμως ακολούθησε και αφορούσε τους Τούρκους στρατιωτικούς… “Οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι πατριώτες”, ανέφερε, και πρόσθεσε ότι “δεν σέβονται τον Ερντογάν”, διότι δεν προσυπογράφουν την πολιτική του εναντίον τμημάτων του τουρκικού λαού. Κατέληξε λέγοντας ότι ο Ερντογάν θα πρέπει να ξέρει πως αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ελλάδας, να μην ανατρέχει στα παλιά παραδείγματα του στυλ “τους πετάξαμε στη θάλασσα”. Κι αυτό διότι θα πρέπει να έχει τη βεβαιότητα πως “οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα τους αντιμετωπίσει προασπίζοντας τα δικαιώματα και την κυριαρχία της χώρας… Και οι συμμαχίες είναι οι συμμαχίες του δικαίου, δεν είναι οι συμμαχίες των ισχυρών”.

πηγή: defence-point.gr

επιμέλεια: inkomotini.news