• Το πρώτο live της φετινής χειμερινής σεζόν της Μαρμελάδας, είναι γεγονός!
Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 21:00, υποδέχεται τον διάσημο drummer Ari Hoenig από τη Νέα Υόρκη, για ένα jazz trio που συμπληρώνουν ο Λάκης Τζήμκας στο κοντραμπάσο και ο Γιάννης Παυλίδης στην κιθάρα.
  • Είσοδος 5 ευρώ.
  • Κρατήσεις γίνονται μόνο για άτομα που θα έρθουν εκτός Κομοτηνής.

Ari Hoenig Bio: Ο Ari Hoenig (γεννημένος στις 13 Νοεμβρίου του 1973 στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανίας), είναι τζαζ ντράμερ, συνθέτης και εκπαιδευτικός, γνωστός για την ασυνήθιστη και έντονη προσέγγισή του στο drumming, τονίζοντας περίπλοκους ρυθμούς σε άμεση αρμονία με άλλες ομάδες μελών. Ο Ari είναι ευρέως γνωστός για τη μουσική την οποία παίζει και τη μοναδική του ικανότητα να τροποποιεί το βήμα ενός τυμπάνου χρησιμοποιώντας ακόμη και μέρη του σώματός του (όπως τα χέρια και οι αγκώνες του). Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική μπορεί να παίξει οποιοδήποτε σημείωμα στη χρωματική κλίμακα – ουσιαστικά οποιαδήποτε μελωδία. Ο Ari έχει ηχογραφήσει δώδεκα cd’s, έχει γράψει και δημοσιεύσει τρία εκπαιδευτικά βιβλία, τέσσερα εκπαιδευτικά dvd και ένα βιβλίο τραγουδιών. Το συγκρότημά του πραγματοποιεί περιοδείες σε όλο τον κόσμο και προβάλλονται κάθε εβδομάδα στη θρυλική τζαζ λέσχη “Smalls” στη Νέα Υόρκη. Ο Ari Hoenig έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Pilc, Moutin, Hoenig, Shirley Scott, Jean Michel Pilc, Mike Stern, Kenny Werner, Joshua Redman, Wayne Krantz, Kurt Rosenwinkel, Richard Bona, Chris Potter κ.α.

Γιάννης Παυλίδης Bio: Ο Γιάννης Παυλίδης έζησε στη Στοκχόλμη το 1981-1990 και σπούδασε κοντά στον Alvaro Is Rojas (πιανίστας με τους: Josephine Baker,Grady Tate, Joe Farrell) και στον Ola Bengtson (επικεφαλής του Τμήματος Jazz, Stockholm Royal Academy). Το διάστημα 1990-1994 σπούδασε στο Berklee College of Music με μερική υποτροφία (Magna Cum Laude, Professional Performance Achievement Division Award) και διδάχτηκε κιθάρα από τον Jon Damian (δάσκαλος των Bill Frisell, Wayne Krantz, Kurt Rosenwinkel). Ακόμα, παρακολούθησε μαθήματα υπό την διεύθυνση των Rick Peckham, Hal Crook, Fred Lipsius (από το συγκρότημα Blood Sweat and Tears) και ιδιαίτερα μαθήματα με τον Jerry Bergonzi. Άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά το 1983 και από τότε έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ μουσικό φάσμα (Pop, Rock, Blues, Jazz, Ελληνική παραδοσιακή μουσική) σε χώρες όπως η Σουηδία, οι Η.Π.Α., η Σερβία, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αγγλία, με πολλαπλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, στην εθνική ελληνική τηλεόραση και σε διεθνή φεστιβάλ. Από το 2003 είναι κάτοχος MMus (Masters in Music Performance) από το Leeds University. Διδάσκει ως καθηγητής τα επίπεδα BA Jazz, BA Pop (principal studies, ensembles) στο Μουσικό Conservatoire του Leeds (2003-σήμερα). Τα τελευταία 10 χρόνια εμφανίζεται συχνά σε όλη την Αγγλία και την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε περιοδείες και οργανώνοντας ηχογραφήσεις μαζί με διεθνούς βεληνεκούς μουσικούς.

Λάκης Τζήμκας Bio: Ο Λάκης Τζήμκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο ηλεκτρικό μπάσο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με το Μανώλη Σιδερίδη. Το 1994 συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Μουσικής στη Βιέννη, με τους Angus Thomas, Jonas Hellborg, Wayne Brasel κ.α., από όπου παρέλαβε ειδικό δίπλωμα δεξιότητος. Κατόπιν, το 1995, ξεκινάει σπουδές στο Art University of Graz, της Αυστρίας με ειδικότητα στο τζαζ κοντραμπάσο με καθηγητές τους Wayne Darling, Ewald Oberleitner και Mark Dresser και στο υποχρεωτικό κλασικό κοντραμπάσο με τον Ewald Zimmerman. Από εκεί αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2000 με τον τίτλο Magister Art. Έχει παίξει και περιοδεύσει στην Ευρώπη με μουσικούς όπως οι: Wayne Brasel, Mordy Ferber, Mark Murphy, Fritz Pauer, Angus Thomas, Danny Hayes, Henry Robinett, Alan Jones, Sheila Jordan, Jon Hendricks, James Carter, Karl Ratzeer, Chicko Freeman, Andy Sheppard, Rex Richardson, Milcho Leviev, Jeff Boudreaux, Sanni Orasmaa, Ed Neumeister, Uli Rennert, Clyde Stubblefield, Joris Dudli, Rick Margitza, Adam Nussbaum, Richie Morales, Airto Moreira, Glen Ferris, Chuck Manning and Venchi Blagoev. Έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών στην Big Band και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Πανεπιστημίου του Γκρατς περιοδεύοντας σε Αυστρία, Σλοβενία, Πολωνία και Σλοβακία. Επίσης, έπαιξε σε jazz clubs και φεστιβάλ στη Βιέννη, στο Graz, στο Rabbat, στο Μαρόκο, στη Βαρσοβία, στην Πολωνία, στο Μεξικό κα.. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα συνεργάζεται με εξαίρετους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής όπως οι Sakis Papadimitriou, Dimitrios Vassilakis, Νatassa Mare, Antonis Ladopoulos quartet, Tilemachos Moussas band, Trio Balkano, Apopsis trio, Bass to Bass, a contrabass duo with Nektarios Karantzis etc. Συγχρόνως διδάσκει σε διάφορα ωδεία ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο και τζαζ αρμονία.