“Επιβεβλημένη” χαρακτηρίζει την ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης ο Δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ, καθώς όπως τονίζει, η ποιότητα του νερού είναι προβληματική σε πολλούς οικισμούς, οι υδρομετρήσεις δεν πραγματοποιούνται ή πραγματοποιούνται ελλιπώς τα δύο τελευταία χρόνια με συνέπεια ο συνεπής καταναλωτής να βρίσκεται στην ίδια μοίρα με τον συνειδητό οφειλέτη, οι κλοπές από το υδρευτικό δίκτυο αυξάνονται, και το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Ιάσμου ολοκληρώνεται δημιουργώντας δεκαπέντε νέες θέσεις εργασίας.
Μάλιστα, δεδομένου οτι η οικονομοτεχνική μελέτη για την ίδρυση της ΔΕΥΑ είναι έτοιμη, ο κ. Μουμίν Οντέρ ενημέρωσε σχετικώς ήδη τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, και ευελπιστεί πως στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου “το νέο μεγάλο αυτό εγχείρημα θα ψηφιστεί ομόφωνα”.
Ακόμη, ο Δήμαρχος, διαβεβαιώνει τους δημότες, πως “με την ίδρυση της ΔΕΥΑ, σε βάθος τετραετίας, δεν θα επέλθει καμία αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής”.