Άκρως χειμωνιάτικος σήμερα ο καιρός στην Κομοτηνή και στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης, με πολύ κρύο, δυνατούς βοριάδες, βροχές αλλά και χιόνια.

Συγκεκριμένα, στην ορεινή Ροδόπη, από υψόμετρο άνω των 350 μέτρων, οι νιφάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε πολλά σημεία καταγράφεται ήδη χιονόστρωση.

Τα φαινόμενα δημιουργούν όμορφα τοπία, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και προβλήματα στις μετακινήσεις. Ήδη από την Πέμπτη διακόπηκε η κυκλοφορία σε δύο τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου και συγκεκριμένα α) από το 10ο χλμ Ραγάδας – Εσοχής – Δαρμένης, και β) από το 10ο χλμ Ν. Σάντας – Κέχρου – Χλόης, ενώ το πρωί της Παρασκευής, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, δεν άνοιξαν 11 σχολικές μονάδες του δήμου Αρριανών. Αναλυτικότερα, κλειστά παρέμειναν σήμερα τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία Άνω Βυρσίνης, Εσοχής, Κύμης, Μυρτίσκης, Οργάνης, Κέχρου, Κερασιάς, Χλόης και τα Νηπιαγωγεία Εσοχής, Κύμης και Οργάνης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα λευκά τοπία της ορεινής Ροδόπης, που μοιράζονται τα μέλη της ομάδας «Καιρικά Νέα Θράκης»:

Αυτή την ώρα χιονίζει από τα 350 μέτρα περίπου στο Νομό Ροδόπης, ενώ από τα 450-500 μέτρα ξεκινάει η χιονόστρωση.

Δημοσιεύτηκε από Κωνσταντίνος Ζάρας στις Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019