Για «οργανωμένη μαζική παράνομη απόπειρα παραβίασης συνόρων» την Παρασκευή 28-2-2020, έκανε σήμερα λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο κλείσιμο συνόρων, διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας».

«Η Ελλάδα άντεξε προστατεύοντας τα σύνορά μας και την Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, καθώς «απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι». Διευκρίνισε, δε, ότι οι 66 που συνελήφθησαν αφού κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στο ελληνικό έδαφος «δεν έχουν σχέση με την Ιντλίμπ (σ.σ. στη Συρία)».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετέφερε επίσης τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων που όπως είπε «δίνουν πραγματική μάχη».

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ενίσχυση των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα. Όπως είπε «μεταφέρονται δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού στον Έβρο, ενώ πλέον στα νησιά επιχειρούν 52 σκάφη του λιμενικού και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού».