Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 7:00 του καναλιού OPEN BEYOND φιλοξενήθηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο, αναφέρθηκε:

  • στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ που κατέταξε τη χώρα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις κορυφαίες επιδόσεις της Ε.Ε.
  • στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Οικονομίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • στην αρχιτεκτονική των προγραμμάτων.
  • στην ιδιαίτερη μέριμνα για την απασχόληση​.
  • στη νέα αύξηση ύψους 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της δράσης για την ενίσχυση της ίδρυσης νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα ως προς το τελευταίο, σημείωσε:

20190212 082721“Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα δυνατά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που είχαμε μια τρομακτική άνοδο στις αφίξεις τουριστών. Στρατηγικός στόχος και αντικείμενο της συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμoύ είναι πώς θα καταφέρουμε να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, πώς θα αναπτύξουμε νέες μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός κ.α.  Ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ​για τις τουριστικές επιχειρήσεις ​ήταν στα 120 εκατ. ευρώ, το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που ​αυξήσαμε τον προϋπολογισμό ​συνολικά ​στα 600 εκατ. ευρώ. Είναι επίσης σημαντικό να δούμε πώς θα αναβαθμίσουμε συνολικά το τουριστικό προϊόν, δηλαδή να συνδεθεί με το τοπικά παραγόμενο ποιοτικό προϊόν, και πώς θα καταφέρουμε σε όλη τη χώρα και όχι μόνο σε γνωστές τουριστικές περιοχές, να εκκινήσει αυτή η διαδικασία. Δεν αρκεί μόνο να γίνει ένα κατάλυμα π.χ. στο βουνό, αλλά πρέπει να υπάρχουν κατάλληλες υποδομές, γυναικείοι συνεταιρισμοί, ομάδες αγροτών κλπ.  Να αναδείξουμε το τοπικό προϊόν, να προχωρήσουμε σε μια ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης”.