16Η θαυματουργός Αγία Κάρα θα παραμείνει στην Κομοτηνή ως τις 5 Ιουνίου.

Την Τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Ραφαήλ, από την Αγιοτόκο Μυτιλήνη, την οποία εκόμισε κληρικός της εκεί Ιεράς Μητροπόλεως, υποδέχθηκε στην Κομοτηνή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος υπό του Ιερού Κλήρου, και παρουσίᾳ εκπροσώπων των τοπικών Στρατιωτικών και Πολιτειακών Αρχών, καθώς και πλήθους πιστών.

Η τελετή της υποδοχής της Σεβάσμιας Αγίας Κάρας έλαβε χώρα στο Ηρώο της πόλης όπου ανεπέμφθη δέηση, και ακολούθησε τιμητική πομπή υπό στρατιωτικής μπάντας η οποία κατέληξε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Εκεί εψάλη Δοξολογία, κατά την οποία ο κ. Παντελεήμων σημείωσε οτι «εν τω μέσῳ ημών ευρίσκεται σωματικώς ο θαυματουργός και νεοφανής Άγιος της πίστεώς μας», ενώ συμπληρώνοντας πως «η Τιμία Κάρα του έρχεται σε μία περίοδο που συμπίπτει με την προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλήνιες εξετάσεις», ευχήθηκε υπέρ φωτισμού, ενδυναμώσεως και επιτυχίας πάντων αυτών.

Ακόμη, ο Ιεράρχης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβο για την ανταπόκριση επί του αιτήματός του περί προσκυνήσεως από τους Κομοτηναίους του Μεγάλου και Θαυματουργού Αγίου, αλλά και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και προσωπικά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, για την παροχή Κανονικής Αδείας της εν λόγω ενέργειας.

Η θαυματουργός Αγία Κάρα θα παραμείνει στην Κομοτηνή ως τις 5 Ιουνίου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2345678910111213141516171819OLYMPUS DIGITAL CAMERA2122OLYMPUS DIGITAL CAMERA