1 (1)

– Ο χειριστής του αεροσκάφους κατόρθωσε να αποφύγει τη συντριβή σε κατοικημένη περιοχή.

Σώος είναι ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας A-7 Corsair, που κατέπεσε έξω από την Κομοτηνή στην περιοχή της Νυμφαίας, και νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση στο πλαίσιο άσκησης, και εβρισκόμενο στα όρια της πόλης, στην κατοικημένη περιοχή των στρατοπέδων, άρχισε να βγάζει καπνό και να χάνει ύψος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο χειριστής οριακά κατάφερε να το κρατήσει στον αέρα πάνω από σπίτια και στρατιωτικές μονάδες, και το εγκατέλειψε με το εκτινασσόμενο κάθισμα και το αλεξίπτωτο, μόλις βρέθηκε σε μη κατοικημένη τοποθεσία.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις του στρατού που απέκλεισαν τον ευρύτερο χώρο, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Ο νεαρός πιλότος εισήχθη με εξάρθρωση ώμου και εκδορές, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπως δήλωσε στο inkomotini.gr ο Αναπληρωτής Διοικητής του κ. Κ. Μαυρομματίδης.

Τα ακριβή αίτια της πτώση δεν είναι ακόμη γνωστά, όμως δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πιθανή μηχανική βλάβη λόγω της παλαιότητας των συγκεκριμένων αεροπλάνων.

2 (1)

4 (1)

3 (1)

5 (1)

20140826_103510[1]